Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου (videos)

Νοσοκομείο Κέρκυρας
21 Οκτωβρίου 2021 / 12:26

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας στηρίζοντας την σημερινή απεργία της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας πραγματοποιεί από τις 10 το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων του ιδρύματος και το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας,  στο πλαίσιο της πανελλήνιας 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ για σήμερα.

Σημείο αιχμής αποτελεί η αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υγείας, η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ο τερματισμός της απαξίωσης του Ε.Σ.Υ.



Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν την άμεση απόσυρση του τιμωρητικού αίσχους της αναστολής εργασίας, όπως την χαρακτηρίζουν, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών θέσεων στο ΕΣΥ, την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την θέσπιση γενναίου πλαισίου κινήτρων οικονομικής, διοικητικής και επιστημονικής φύσης για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών ΕΣΥ σε άγονες νησιωτικές περιοχές αλλά και να μπει τέλος στην υπερεφημέρευσης των αυταρχικών μετακινήσεων και της αναστολής αδειών.

«Απαιτούμε την ανάκληση των αναστολών εργασίας όλων των συναδέλφων μας που βρίσκονται εκτός εργασίας, λόγω μη υποχρεωτικότητας τους εμβολιασμούς τους. 51 ημέρες συνάδελφοί μας είναι χωρίς μισθό, 51 ημέρες βρίσκονται εκτός εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ ενάμισι και πλέον έτους ήταν κατάλληλοι για την εργασία τους», τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γ.Ν.Κ Ντίνα Ιωάννου επισημαίνοντας ότι θα υπάρχει κλιμάκωση του αγώνα.



Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας στηρίζοντας την σημερινή απεργία της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ. «Όλα τα αιτήματα των υγειονομικών είναι απολύτως δίκαια. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι αγώνες που προηγήθηκαν βάζουν επί τάπητος το ζήτημα των σύγχρονων παροχών υγείας για τους εργαζόμενους και το λαό μας. Το νέο ΕΣΥ που ευαγγελίζέται η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι τίποτα άλλο από το κλείσιμο και συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων», ανέφερε στην «Ε» ο Βαγγέλης Χριστοδούλου από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας.




Απεργεί και η ΕΓΕΣΥΚ

Απεργεί σήμερα και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ). Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της: «Απεργούμε για την αδιαφορία στελέχωσης και το εξευτελιστικό μισθολόγιο του ΕΣΥ, για την μετατροπή του Συστήματος Υγείας σε Σύστημα Υγείας μιας Νόσου, για την μείωση των Χειρουργείων και των Εξωτερικών Ιατρείων, για την απαξίωση του Ιατρικού Επαγγέλματος, για την εργαλειοποίηση της Πανδημίας με στόχο τη συρρίκνωση του ΕΣΥ. Για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης των διοικήσεων ΥΠΕ και διοικητών σε βάρος των υγειονομικών που υπερασπιζόμενοι τους ασθενείς αναδεικνύουν δημόσια προβλήματα και ελλείψεις. Ως απάντηση στα χειροκροτήματα των πολιτικών».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ