Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυτοψία μηχανικών της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων για τις καταστροφές του «Μπάλλου»

Καταστροφές
20 Οκτωβρίου 2021 / 14:33

Την Τετάρτη θα καταρτιστεί επακριβώς ένας οδικός χάρτης σχετικά με τα μέσα, το κόστος και την τεχνική των απαιτούμενων άμεσων παρεμβάσεων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυτοψία σε όλες τις περιοχές του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων που επλήγησαν σε επίπεδο δημοτικών υποδομών από την πλημμύρα την περασμένη Πέμπτη  πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων κατόπιν εντολής του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη με τον οποίο η Μ. Υδραίου είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία κατόπιν και σχετικού εγγράφου αιτήματος το οποίο είχε αποστείλει.



Η Δήμαρχος, συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Καλόγερο, τον χωρικό Αντιδήμαρχο Γ. Σερεμέτη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, υπέδειξε στο κλιμάκιο της ΕΥΔΕ τις ζημιές που έχουν προκληθεί κυρίως στις Δημοτικές Ενότητες Αχιλλείων και Παρελίων.

Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Χάραρη Ακριβή, από γεωλόγο  τεχνικό και μηχανικό, είδε από κοντά τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις δημοτικές υποδομές σε όλες τις πληγείσες περιοχές, τις κατολισθήσεις και τις υποχωρήσεις πρανών σε πολλά σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων και έλαβε φωτογραφικό υλικό.




Αύριο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση εργασίας με τις συναρμόδιες Διευθύνσεις του Δήμου, παρουσία και της Δημάρχου Μ. Υδραίου, όπου θα καταρτιστεί επακριβώς ένας οδικός χάρτης σχετικά με τα μέσα, το κόστος  και την τεχνική των απαιτούμενων άμεσων παρεμβάσεων.




Ήδη, το κλιμάκιο της ΕΥΔΕ έδωσε τις πρώτες οδηγίες  προληπτικού χαρακτήρα ενώ οι παρεμβάσεις που θα γίνουν εκτός από τον άμεσο χαρακτήρα θα είναι τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες.