Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κανονικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κέρκυρα

Παρέλαση
19 Οκτωβρίου 2021 / 13:28

Ξεκίνησαν οι πρόβες στα σχολεία για τον εορτασμό της εθνικής επετείου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Mε την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, έπειτα από δυο χρόνια, η παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί κανονικά και με τη συμμετοχή των πολιτών τηρώντας παράλληλα τα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Την κατάρτιση του προγράμματος εορτασμού της Εθνικής Επετείου
έχει στην ευθύνη της η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία αναμένεται και να το ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες, όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο, με εξαίρεση την περσινή χρονιά, όπου λόγω της πανδημίας, η παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε σε όλη την χώρα.

Η παρέλαση δια της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου μέχρι τα Παλαιά Ανάκτορα, θα πραγματοποιηθεί στις 12.15 μ.μ. με την συμμετοχή προσκόπων, μαθητών, Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων και των Φιλαρμονικών, ενώ νωρίτερα θα προηγηθεί η  επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Εμμανουήλ Δρακάκη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Αρχειονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Κέρκυρα αναμένεται να παρακολουθήσει η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. 

Ξεκίνησαν οι πρόβες στα σχολεία

Ήδη στα σχολεία πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες  πρόβες από τους μαθητές,  τους δασκάλους και τους καθηγητές για τις παρελάσεις, ενώ αναμένεται εγκύκλιος του Υπ.Παιδείας αναφορικά με τον τρόπο εορτασμού εντός των διδακτηρίων την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου.

Όπως τόνισαν πάντως εκπαιδευτικοί στην «Ε» το πιθανότερο σενάριο είναι οι εορτασμοί να πραγματοποιηθούν ξεχωριστά σε κάθε τμήμα και όχι με μια μεγάλη κεντρική γιορτή, όπως γίνονταν στο παρελθόν, λόγω της πανδημίας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ