Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κερκυραϊκό χρώμα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών

Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών
19 Οκτωβρίου 2021 / 11:02
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι εκδηλώσεις θα έχουν ως τιμώμενη χώρα την Ελλάδα και ο Σύλλογος θα είναι ο μοναδικός που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με γεύση, άρωμα και μελωδίες ελληνικού χρώματος και δη κερκυραϊκού θα πλημμυρίσουν για μια εβδομάδα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. «Πρέσβης» της προώθησης και διάχυσης του παραδοσιακού πολιτισμού μας και της λαογραφίας μας, ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών που επιλέχθηκε ανάμεσα από 90 Συλλόγους, για να εκπροσωπήσει την χώρα μας και το νησί των Φαιάκων στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Εμιράτο Sharjah και τελούν υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Πολιτισμού του Sharjah, της Κυβέρνησης και της αυτού Υψηλότητας Σεΐχη Dr Sultanbinβ Mohammed All Qasimi.

Για μια εβδομάδα, από 23-30 Οκτωβρίου τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα στον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών, που συμμετέχει στις εκδηλώσεις ως μέλος του Εθνικού Τμήματος C.I.O.F.F, επίσημο εταίρο της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά.

Οι εκδηλώσεις θα έχουν ως τιμώμενη χώρα την Ελλάδα και ο Σύλλογος θα είναι ο μοναδικός που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στις εκδηλώσεις αυτές. «Η επιλογή της εκπροσώπησης της χώρας μας από τον Σύλλογό μας στις εκδηλώσεις αυτές, έγινε πριν δυο χρόνια, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Συνεδρίου της C.I.O.F.F στην Χιλή. Ο Σύλλογός μας επιλέχθηκε μεταξύ 90 Συλλόγων από την Ελλάδα και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό», ανέφερε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών Γιάννης Γαρνέλης.

Τουριστική προβολή

Η παρουσία του Συλλόγου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελεί ταυτόχρονα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την τουριστική προβολή της Κέρκυρας και την προσέλκυση μιας ακόμη αγοράς στο νησί των Φαιάκων. Πολιτισμός, τουρισμός και οικονομία συνδέονται εξάλλου με άρρηκτο τρόπο και κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας.

22μελης αποστολή

Η αποστολή θα είναι 22 μελής και θα την αποτελούν άτομα που θα αναδείξουν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά όπως χορευτές, μουσικοί , χειροτέχνης , ζωγράφος, φωτογράφος, σεφ με επικεφαλής τον Γιάννη Γαρνέλη – Πρόεδρο του Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ του Νότιου Τομέα της Ευρώπης του C.I.O.F.F .

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχει έκθεση με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Κέρκυρας, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γευθούν, παστέλι, μάντολες και λάδι αλλά και το φημισμένο κουμ κουατ και τα παράγωγά του.

Επίσης θα λειτουργεί και έκθεση με είδη λαϊκής τέχνης, όπως κεραμικά και ξύλινα γλυπτά αλλά και το παραδοσιακό σανδάλι της Κέρκυρας. Θα παρουσιαστεί επίσης έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με πρωταγωνιστή το νησί των Φαιάκων, ενώ παράλληλα θα γίνει παρουσίαση του κεφαλοδεσίματος της κερκυραϊκής παραδοσιακής στολής.

Τέλος ο Σύλλογος θα παραστεί μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ελληνικό περίπτερο της διεθνούς εμπορικής έκθεσης EXPO – DUBAI 2020 παρουσιάζοντας καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη .

Το C I O F F

Το C I O F F είναι μια διεθνής πολιτισμική, μη κυβερνητική οργάνωση, (ΜΚΟ), που είναι επίσημος εταίρος της UNESCO. Ιδρύθηκε το 1970, και το χρέος του είναι η διασφάλιση, προώθηση και διάχυση του παραδοσιακού πολιτισμού και λαογραφίας. 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.