Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τα ΔΣ των συλλόγων Καμπιέλου και Πόρτα-Ρεμούντας συναντήθηκε η Μερόπη Υδραίου

Κανονισμός
19 Οκτωβρίου 2021 / 10:31

Οι σύλλογοι δηλώνουν ότι δεν τους εκπροσωπεί ο νέος Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τις διοικήσεις συλλόγων παλιάς πόλης της Κέρκυρας, συναντήθηκε την Παρασκευή 8/10 η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου προκειμένου να συζητήσουν για τον Κανονισμό Λειτουργίας της παλιάς πόλης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση εκπροσώπων των διοικήσεων των συλλόγων, οι οποίοι αιτήθηκαν τη συνάντηση, παρών στην συνάντηση ήταν ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος για ζητήματα καθημερινότητας Βασίλης Μελίδης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:« Έχουν περάσει εννιά χρόνια από τη λήξη του σχεδίου διαχείρισης σε παρένθεση 2006 2012 για την παλιά πόλη και πλέον εμείς οι κάτοικοι της πόλης και όχι χρήστες του μνημείου, όπως μας αναφέρει, μπορούμε να κάνουμε απολογισμό για το τι έγινε.

Τίποτα απ’ όσα προβλεπόταν για εμάς δεν έγινε. Καμιά βοήθεια στην σύνταξη μελετών, καμία διευκόλυνση αδειοδοτήσεων, καμιά εξεύρεση χρηματοδότησης. Το μόνο που έγινε ήταν ένας ελλιπέστατος και κοινωνικά απαράδεκτος “κανονισμός αστικής λειτουργίας”, ο οποίος προέβλεπε μόνο υποχρεώσεις και βροχή από πρόστιμα για τους κατοίκους.

Όλοι συμφωνούμε χρόνια τώρα πως η πόλη χρειάζεται κανονισμό, αλλά και την τήρηση του, για να λειτουργήσει ομαλά. Έναν κανονισμό που θα είναι προϊόν διαβουλεύσεις, θα είναι πλήρης και θα διευθετηθεί όλα τα ζωτικά θέματα, όπως κυκλοφοριακό, στάθμευση των μόνιμων κατοίκων, πολιτική προστασία και τα λοιπά.

Εμείς δηλώνουμε για μία ακόμη φορά, όπως έχουμε κάνει τα τελευταία 17 χρόνια, ότι ως άμεσα ενδιαφερόμενοι θα στηρίξουμε μία σοβαρή προσπάθεια, που θα έχει όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα, εφόσον μας δοθεί η δυνατότητα ως ισότιμη συνομιλητές να συμμετέχουμε. Στο μεταξύ καμιά μονομερή ενέργεια εκ μέρους του Δήμου δεν θα πρέπει να γίνει.

Τέλος η δήμαρχος μας ανέφερε ότι παρουσιάζεται ενώπιον της ο κ. Νικόλας Ολύμπιος πρόεδρος, κατά δήλωσή του, νέου συλλόγου κατοίκων, ο οποίος ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τους επτά σύλλογος της παλιάς πόλης. Δηλώσαμε στην δήμαρχο και δηλώνουμε ενώπιον κάθε ενδιαφερόμενου ότι ο κ. Ολύμπιος δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος μας, τους συλλόγους μας εκπροσωπούν τα διοικητικά συμβούλια και κανένας άλλος».

Την ανακοίνωση υπογράφουν η πρόεδρος του ΔΣ Καμπιέλου, Ελένη Κομιανού
και ο πρόεδρος του συλλόγου Πόρτα-Ρεμούντας Σπύρος Κασίμης. `