Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοιχτό το δημοτικό οδικό δίκτυο, μετά τη μεγάλη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων

Μπάλλος
18 Οκτωβρίου 2021 / 08:09

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Μια γροθιά» έγιναν όλοι όσοι μπορούσαν να βοήθησουν για την διάνοιξη των δημοτικών δρόμων, μετά την καταστροφική κακοκαιρία του «Μπάλλου»

Η πολιτική προστασία Δήμου και Περιφέρειας, στρατιώτες, ναύτες, οι πρόσκοποι,  τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ ένωσαν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους κατοίκους των περιοχών  που αποκλείστηκαν από μεγάλους όγκους χωμάτων, δέντρων και φερτών υλικών που έφεραν οι πλημμύρες της περασμένης Πέμπτης. 

Τα συνεργεία εργάστηκαν εντατικά, για να απευλευθερώσουν τους δρόμους στους οικισμούς που ήταν αποκλεισμένοι και πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι έχει γίνει προσφάσιμο.

Οι ζημιές στις δημόσιες υποδομές ωστόσο είναι τεράστιες και ήδη οι μηχανικοί της Περιφέρειας καταγράφουν αναλυτικά τις ανάγκες που προέκυψαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. 

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Κέρκυρας, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα ανέφερε ότι έχει ζητήσει και αναμένει τις επόμενες μέρες τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη στην Κέρκυρα, ώστε να ενημερωθεί για τις καταστροφές στο νησί.