Καταγραφή ζημιών - στήριξη πλημμυροπαθών Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

Καταγραφή ζημιών - στήριξη πλημμυροπαθών Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ενημερώνει ότι ξεκινάει την καταγραφή ζημιών στις οικίες/οικοσυσκευές των νοικοκυριών που επλήγησαν από τις χθεσινές πλημμύρες.

15
Οκτωβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ). Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να καλούν στη γραμμή δημότη 15601, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από τις 8 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία επιθυμούν. Ειδικά για σήμερα 15.10.2021, η συγκεκριμένη γραμμή πληροφόρησης των δημοτών λειτουργεί ως τις 10 το βράδυ. 

Σε κάθε περίπτωση, ο ιδιοκτήτης πριν να προχωρήσει στην αποκατάσταση, θα πρέπει πρωτίστως να αποτυπώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής (φωτογραφίες ή βίντεο, ύψος νερού εντός του κτιρίου, κατεστραμμένα δομικά στοιχεία και υλικά), καθώς και να διατηρήσει εάν είναι δυνατόν τα κατεστραμμένα υλικά και αγαθά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή ελέγχου των ζημιών.

Οι πληγέντες, μπορούν, επίσης, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου www.corfu.gr στην ενότητα «Καταγραφή ζημιών - στήριξη πλημμυροπαθών» και να αντλούν από κει την απαραίτητη πληροφόρηση, τη σχετική αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση που απαιτούνται για την υποβολή αιτήματος ((). 

Οι αιτήσεις, με τα απαραίτητα συνοδευτικά δικαιολογητικά, θα κατατίθενται: 
Α. Για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Κερκυραίων στο Κέντρο Κοινότητας (Δημοτικό Θέατρο, 
Β. Για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Παρελίων στο Κέντρο Κοινότητας - παράρτημα Ρομά (Λιβάδι Ρόπα).  
Γ. Οι κάτοικοι των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων θα τις καταθέτουν στα οικεία Δημοτικά Καταστήματα: 
· Δημ. Ενότητα Αχιλλείων: 26613-61819
· Δημ. Ενότητα Παλαιοκαστριτών: 26630-42120
· Δημ. Ενότητα Φαιάκων: 26613-62545

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών είναι εντός 30 ημερών. 
Διευκρινίζεται ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας αναλαμβάνει την καταγραφή ζημιών σε οικίες/οικοσυσκευές. 

Για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας (τηλ 26613 62300-1). Επιπροσθέτως, αρμόδια υπηρεσία για την καταγραφή ζημιών και απωλειών σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο είναι ο  Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ,  )