Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κέρκυρα δεν άντεξε

ΣΥΡΙΖΑ
15 Οκτωβρίου 2021 / 15:33

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ για το καταστροφικό πέρασμα του «Μπάλλου»:

H Κέρκυρα δεν άντεξε. Μετράει καταστροφές και πληγές, ευτυχώς όχι νεκρούς και αγνοούμενους. Ένα νησί αφημένο στην τύχη του και στην ιδιωτική ευαισθησία (υπαρκτή ή ανύπαρκτη) ξεπέρασε σήμερα τα όρια της αντοχής του. Η ένταση του καιρικού φαινομένου ήταν μεγάλη και δυστυχώς φαίνεται ότι δεν θα είναι σπάνια. Η κλιματική κρίση είναι εδώ, δεν είναι μακρινό μέλλον, είναι δυστοπικό παρόν.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική αιτία για την τόσο μεγάλη καταστροφή που εκτείνεται σε όλη την Μέση και Νότια Κέρκυρα ούτε για την μεγάλη αργοπορία παρέμβασης της Πολιτικής Προστασίας. Δεν φταίει η κλιματική κρίση που συμπολίτες μας περίμεναν ώρες ολόκληρες κάποιον να τους απεγκλωβίσει, ούτε για το ότι χρειάστηκε πολιτικό ρουσφέτι για να έρθει το super puma.

Αυτή η ώρα δεν είναι κατάλληλη για τον καταλογισμό ευθυνών. Αυτό που προέχει αυτή την στιγμή είναι η άμεση και έμπρακτη στήριξη των εκατοντάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή μαζί με την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των δημόσιων υποδομών. Η οικονομική στήριξη θα πρέπει να είναι άμεση και στο σύνολο της οικονομικής ζημιάς, χωρίς καμιά καθυστέρηση. Ο Μπάλος δεν πρέπει να γίνει ένας δεύτερος Ιανός, για τις καταστροφές του οποίου οι συμπατριώτες μας στα άλλα νησιά ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις.

Το ίδιο επείγοντα είναι, όμως, κι ο σχεδιασμός και υλοποίηση ενός αντιπλημμυρικού προγράμματος για όλο το νησί που να το θωρακίσει όσο γίνεται περισσότερο από τέτοιου είδους φαινόμενα. Ο χωροταξικός σχεδιασμός επίσης και η μελέτη για τις χρήσεις γης που ξεκίνησαν από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές αρχές πρέπει να συνεχιστούν και να εφαρμοστούν κόντρα σε όποια συμφέροντα.
Η Κέρκυρα δεν έχει την πολυτέλεια να υποφέρει άλλο ούτε μπορεί να περιμένει.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ