Ξεκινούν οι καταγραφές των ζημιών στην Κέρκυρα

Ξεκινούν οι καταγραφές των ζημιών στην Κέρκυρα

Θα γίνει αίτημα για έλευση κλιμακίου της Διεύθυνσης Καταγραφής Φυσικών Καταστροφών, ενώ μέσα από τις υπηρεσίες των δήμων θα συσταθούν Επιτροπές καταγραφής.

15
Οκτωβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε καταγραφή των εκτεταμένων ζημιών που προσκάλεσε η βιβλική καταστροφή στην Κέρκυρα από το «χτύπημα» του Μπάλλου προχωρούν από σήμερα, οι δήμοι της Κέρκυρας και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προκειμένου να μπορέσουν να αποζημιωθούν κάτοικοι και επαγγελματίες του νησιού.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Νίκο Μηλιώτη υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές, δρόμους, σπίτια, επιχειρήσεις και καταστήματα στη Μέση και στη Νότια Κέρκυρα, όπου σημειώθηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα από την σφοδρή κακοκαιρία.

Μάλιστα εντός της ημέρας πρόκειται να κατατεθεί αίτημα για έλευση κλιμακίου της Διεύθυνσης Καταγραφής Φυσικών Καταστροφών, ενώ μέσα από τις υπηρεσίες των δήμων θα συσταθούν Επιτροπές καταγραφής για να δεχθούν αιτήματα από τους πληγέντες για αποζημιώσεις.

Σημειώνεται ότι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές και πλημμύρες στα σπίτια τους, θα πρέπει να απευθύνονται στους οικείους δήμους, ενώ οι επιχειρήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, έχοντας και φωτογραφικό υλικό που θα πρέπει να υποβάλλουν.

Επιτροπή καταγραφής ζημιών έχει ήδη συσταθεί στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας, ενώ οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται σε 24ωρη βάση στο τηλ. 2662360406 για δήλωση ζημιών, όπως τόνισε στην ΕΡΑ Κέρκυρας ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Κουρτέσης.

Έκτακτη συνεδρίαση ΣΟΠΠ

Παράλληλα, όπως ανέφερε στην «Ε» ο κ.Μηλιώτης αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το ΣΟΠΠ ΠΕ Κέρκυρας με την συμμετοχή των δημάρχων και των αρμόδιων Αρχών. Μηχανήματα πάντως τόσο της Περιφέρειας όσο και των δήμων προσπαθούν από χθες να αποκαταστήσουν την βατότητα στις οδικές οδούς από φερτά υλικά, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις τους. 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ