Δεν έγιναν ζημιές στη Δημοτική Πινακοθήκη και το Ίδρυμα Γιαλλινά, διεκρινίζουν οι προέδροι τους

Δεν έγιναν ζημιές στη Δημοτική Πινακοθήκη και το Ίδρυμα Γιαλλινά, διεκρινίζουν οι προέδροι τους

καμία ζημιά δεν προκλήθηκε σε κανένα έργο του ζωγράφου, ούτε σε κανένα άλλο αντικείμενο της αξιόλογης συλλογής του Ιδρύματος.

14
Οκτωβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή ορισμένες φήμες που διαδίδονται για δήθεν πλημμύρα στον ειδικό χώρο φύλαξης των έργων του Ιδρύματος Γιαλλινά και για δήθεν καταστροφές υδατογραφιών, η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και το Ίδρυμα “Πινακοθήκη Άγγελου Γιαλλινά”, δια των Προέδρων τους, διευκρινίζουν τα εξής: 

Πράγματι, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε μικρή εισροή υδάτων στο δάπεδο του εν λόγω χώρου, η οποία προήλθε (λόγω της μεγάλης έντασης της βροχοπτώσεων) από υπερχείλιση ενός φρεατίου που βρίσκεται στον παρακείμενο διάδρομο, κοντά στην πόρτα της αίθουσας φύλαξης των έργων. 

Όμως, καμία ζημιά δεν προκλήθηκε σε κανένα έργο του ζωγράφου, ούτε σε κανένα άλλο αντικείμενο της αξιόλογης συλλογής του Ιδρύματος. Η συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Πινακοθήκης και του Ιδρύματος Γιαλλινά κινείται πάντοτε στα πλαίσια των νόμιμων διαδικασιών και παραμένει εξαιρετική.