Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μας εγκατέλειψαν» καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Ποταμού (video)

Μπάλλος
14 Οκτωβρίου 2021 / 19:16
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε θάλασσα έχει μετατραπεί ο παραποτάμιος οικοσμός του Ποταμού

μετά την πρωτοφανή βροχόπτωση που έφερε η κακοκαιρία Μπάλλος.

Τα δύο γεφυράκια το ένα στην περιοχή του Τρίκλινου, και το άλλο στην περιοχή του Ασυρμάτου έγιναν το επίκεντρο των μεγάλων προβλημάτων στην περιοχή, αποκλείοντας την πρόσβαση από την πόλη και αφήνοντας ανοιχτό μόνο το πέρασμα από τα Κανάλια, τους Ευρωπούλους ή από την Αγ. Αικατερίνη.  

Τα νερά του ποταμού έχουν υπερχειλίσει, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε θάλασσα και τα νερά έχουν εισβάλει σε κατοικίες και καταστήματα. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, κυρίως γιατί δεν βλέπουν δυνάμεις του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας να τους βοηθά.



Καταγγέλλουν ότι ζητούν βοήθεια αλλά δεν βλέπουν τίποτα. Αναγνώστρια μιλάει στην 'Ε" oργισμένη, γιατί παίρνει την απάντηση ότι οι διασωστικές δυνάμεις σπεύδουν μόνον εκεί που κινδυνεύει ζωή.

«Το ήξεραν ότι έρχονται ακραία φαινόμενα, αλλά η μπούκα του Ποταμού είναι ακαθάριστη, γιατί δεν έρχονται μηχανήματα να ανοίξουν την κοίτη να φύγει το νερό προς τη θάλασσα; Είμαστε στο έλεος του θεού!» αναφέρει.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.