Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Σύλλογος «Albert Cohen Κέρκυρα» συμμετέχει στο Διεθνές Συνέδριο για τους πρόσφυγες

Σύλλογος Albert Cohen Κέρκυρα
13 Οκτωβρίου 2021 / 15:45

Στο Συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από διάφορες χώρες, που ασχολούνται με το δίκαιο του ασύλου

ΓΕΝΕΥΗ. Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, στο «Maison de la Paix» της Γενεύης, το Ίδρυμα «Μνήμη Albert Cohen», σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Ένα διαβατήριο για τους πρόσφυγες, προκλήσεις του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος» .

Το Συνέδριο αυτό διοργανώνεται με την ευκαιρία σημαντικών επετείων: της συμπλήρωσης 70 ετών από τη Σύμβαση της Γενεύης (1951), η οποία καθόρισε ποιος είναι πρόσφυγας, ποια είναι τα δικαιώματά του και ποιες είναι οι νομικές υποχρεώσεις των κρατών. της συμπλήρωσης 40 ετών από τον θάνατο του Κερκυραίου ανθρωπιστή, διπλωμάτη και συγγραφέα, Albert Cohen (1895-1981), ο οποίος οραματίστηκε ένα διαβατήριο για τους πρόσφυγες, ως εξέλιξη του αναλόγου εγγράφου που είχε προταθεί από τον Νορβηγό διπλωμάτη Fridtjof Nansen, το 1918.

Στο Συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από διάφορες χώρες, που ασχολούνται με το δίκαιο του ασύλου, θα έχει παρουσία και ο Σύλλογος «Albert Cohen Κέρκυρα».