Τα κίνητρα για προσλήψεις μονίμων γιατρών στην συνάντηση Υδραίου-Ρουμπάτη

Τα κίνητρα για προσλήψεις μονίμων γιατρών στην συνάντηση Υδραίου-Ρουμπάτη

Η Δήμαρχος προτίθεται να συγκαλέσει για το θέμα σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων του τόπου μας

12
Οκτωβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η εξεύρεση κινήτρων για την πρόσληψη μόνιμων γιατρών που θα στελεχώσουν το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας ήταν το αντικείμενο σημερινής συνάντησης εργασίας της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λεωνίδα Ρουμπάτη.

Όπως είναι γνωστό, παρά τις επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις, αυτές έχουν βγει άγονες καθώς, λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης και του νησιωτικού χαρακτήρα, δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον από πλευράς γιατρών.

Τη συζήτηση της Δημάρχου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου απασχόλησε ειδικά το θέμα της εξεύρεσης οικονομικής φύσεως κινήτρων προκειμένου μόνιμοι γιατροί, εξειδικευμένων ειδικοτήτων, να έχουν το ενδιαφέρον να υποβάλλουν αιτήσεις σε επόμενη προκήρυξη πλήρωσης θέσεων.

Για το σκοπό αυτό, η Δήμαρχος έκανε γνωστό στο Διοικητή του Νοσοκομείου ότι προτίθεται να συγκαλέσει σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων του τόπου μας. Παράλληλα, ο Δήμος θα εξετάσει σε επίπεδο αρμόδιων υπηρεσιών του, τις δυνατότητες τις οποίες τυχόν έχει προκειμένου να βοηθήσει σε επίπεδο επιχορήγησης.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου ευχαρίστησε τη Δήμαρχο για τις δωρεές του Δήμου και το συνεχές ενδιαφέρον που δείχνει στον κοινό σκοπό της βελτίωσης της ποιότητας παροχής υγείας στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Νομού μας.