Τέσσερις τουριστικοί φορείς ενώνουν τη φωνή τους για το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας (video)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού θα επιδιώξουν οι μεγάλοι τουριστικοί φορείς της Κέρκυρας

12
Οκτωβρίου / 2021

οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επαρκή στελέχωση του ΙΕΚ. Το πρωί της Τρίτης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, με αποκλειστικό θέμα το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η σχολή. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων (ΟΕΤΚ).

Εκ μέρους των τουριστικών φορεών μίλησαν ο πρόεδρος της ΟΕΤΚ Περικλής Κατσαρός, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μπάμπης Βούλγαρης, ο Κώστας Μουζακίτης, πρόεδρος της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και ο Σπύρος Χαλικιόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (AOCTA). 
 
Αφορμή για τη συνέντευξη στάθηκε η επιστολή παραίτησης του Διευθυντή του ΙΕΚ Δημήτρη Μπακύρα, το ΙΕΚ πλέον δεν λειτουργεί, καθώς δεν έχουν γίνει ακόμα προσλήψεις προσωπικού, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαίωσεις του Υπουργείου.

Αφετέρου ο Περικλής Κατσαρός, χαρακτήρισε μη ικανοποιητική την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην επίκαιρη ερώτηση που κατάθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης (δείτε το βίντεο εδώ).


Μπάμπης Βούλγαρης, Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας


Σπύρος Χαλικιόπουλος, AOCTA


Κώστας Μουζακίτης, Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου