Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέσσερις τουριστικοί φορείς ενώνουν τη φωνή τους για το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας (video)

ΙΕΚ Τουρισμού
12 Οκτωβρίου 2021 / 10:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού θα επιδιώξουν οι μεγάλοι τουριστικοί φορείς της Κέρκυρας

οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επαρκή στελέχωση του ΙΕΚ. Το πρωί της Τρίτης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, με αποκλειστικό θέμα το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η σχολή. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων (ΟΕΤΚ).

Εκ μέρους των τουριστικών φορεών μίλησαν ο πρόεδρος της ΟΕΤΚ Περικλής Κατσαρός, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μπάμπης Βούλγαρης, ο Κώστας Μουζακίτης, πρόεδρος της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και ο Σπύρος Χαλικιόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (AOCTA). 
 
Αφορμή για τη συνέντευξη στάθηκε η επιστολή παραίτησης του Διευθυντή του ΙΕΚ Δημήτρη Μπακύρα, το ΙΕΚ πλέον δεν λειτουργεί, καθώς δεν έχουν γίνει ακόμα προσλήψεις προσωπικού, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαίωσεις του Υπουργείου.

Αφετέρου ο Περικλής Κατσαρός, χαρακτήρισε μη ικανοποιητική την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην επίκαιρη ερώτηση που κατάθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης (δείτε το βίντεο εδώ).


Μπάμπης Βούλγαρης, Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας


Σπύρος Χαλικιόπουλος, AOCTA


Κώστας Μουζακίτης, Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου