Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: 28 πτήσεις επέστρεψαν την Πέμπτη, λόγω «Αθηνάς»

Αεροδρόμιο
08 Οκτωβρίου 2021 / 11:22

Την Πέμπτη, μόνο 11 πτήσεις προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα καιρικά δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα, ωστόσο νωρίς το πρωί η κατάσταση είχε ομαλοποιηθεί και οι προσεγγίσεις των αεροπλάνων εκτελούνταν κανονικά, καθώς οι συνθήκες ορατότητας βελτιώθηκαν.

Μάλιστα όπως ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωση,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος, η πιο «άτυχη» πτήση που ερχόταν χθες από Τορίνο κατάφερα τελικά να προσγειωθεί σήμερα στην Κέρκυρα  στις 9.49 π.μ.

Η πτήση που ξεκίνησε χθες στις 9.20 π.μ. από Τορίνο (Ryanair 1729), προσπάθησε να κατεβεί στην Κέρκυρα εν μέσω του πρώτου κύματος κακοκαιρίας, ωστόσο δεν τα κατάφερε και πήγε Brindisi, ενώ νωρίς χθες το απόγευμα, γύρω στις 4 μ.μ. απογειώθηκε για να έρθει στην Κέρκυρα και έπεσε πάνω στο δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, οπότε αυτή τη φορά κατευθύνθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί διανυκτέρευσε και σήμερα στις 9 το πρωί το πρωί δοκίμασε πάλι την τύχη της, με επιτυχία αυτή την φορά, αφού κατάφερε να προσγειωθεί στην Κέρκυρα.

Μόλις 11 πτήσεις
Ωστόσο σοβαρά προβλήματα στις προσεγγίσεις των πτήσεων στο Ι. Καποδίστριας προκάλεσε χθες η κακοκαιρία, λόγω της χαμηλής ορατότητας. Σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο από τις 38-39 (στην πλειοψηφία τους από το εξωτερικό) προγραμματισμένες, προσγειώθηκαν τελικώς οι 10 – 11 πτήσεις.

Μάλιστα από τις πέντε πτήσεις εσωτερικού κατάφεραν να προσγειωθούν οι τρεις. Όπως επισήμανε ο κ.Ρούσσος ύστερα από μερικές ώρες ύφεσης των καιρικών φαινομένων που επέτρεψαν να προσγειωθούν αρκετές από τις προγραμματισμένες χθεσινές πτήσεις, από το μεσημέρι και για 4-5 ώρες, σημειώθηκε επιδείνωση, μείωση της ορατότητας και αρκετά αεροσκάφη αναγκάζονταν είτε να επιστρέψουν στη βάση τους, είτε να κατευθυνθούν σε άλλα αεροδρόμια.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ