Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα εκατομμύριο € για την Ιόνιο Βουλή από τη Βουλή των Ελλήνων

ιόνιος βουλή
06 Οκτωβρίου 2021 / 21:21
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα εκατομμύριο για την Ιόνιο Βουλή, είναι το νέο. Η παρέμβαση στο πρώτο ελληνικό Βουλευτήριο, που υποσχέθηκε επανειλημμένα η προεδρία της Βουλής των Ελλήνων και προετοιμάζουν οι Υπηρεσίες του κεντρικού Δήμου, φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί.

Αρχικά ο πρόεδρος Φ. Πετσάλνικος είχε προνοήσει για την εξασφάλιση πιστώσεων 300 χιλ. €, που οι μελέτες έδειξαν ότι δεν είναι αρκετές.

Στην υπόθεση ενεπλάκη ο Κερκυραίος υπουργός των Εξωτερικών, Ν. Δένδιας και βεβαίως ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας.

Εσχάτως έγινε γνωστό ότι η Βουλή, υπό την ευθύνη της οποίας κινείται όλο το πράγμα, εξασφάλισε το αναγκαίο ποσό του ενός εκατ. € για την υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων για τη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού κτηρίου.

Τα ευχάριστα νέα ανακοίνωσε στην σύσκεψη των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, την Τετάρτη, ο Ν. Δένδιας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.