Ενώνουν δυνάμεις για την υποστήριξη των απανταχού Ελλήνων
Η καθοδήγηση των νέων σε ζητήματα σπουδών, επαγγελματικής ένταξης, σταδιοδρομίας και επιχειρηματικότητας στο επίκεντρο εκδήλωσης με αντικείμενο την «Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη»
ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις δυνάμεις τους ενώνουν ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και τρεις ακόμη φορείς με στόχο την υποστήριξη και την καθοδήγηση των νέων σε ζητήματα σπουδών, επαγγελματικής ένταξης, σταδιοδρομίας και επιχειρηματικότητας.
Τα ζητήματα αυτά εξετάζονται στην ημερίδα που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη, στην Ιόνιο Βουλή με τίτλο «Local Change for Global Impact Summit 2023». Η εκδήλωση, με επίκεντρο την απασχόληση, την εκπαίδευση και τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κέρκυρα, από το παγκόσμιο ελληνικό δίκτυο αλληλεγγύης υπέρ των νέων ALLILONnet, την Ideagen Global, το American Community School (ACS) με την υποστήριξη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομαδικές συνεδρίες, αλλά και 50 ατομικές που έγιναν on line από τους 250 διαθέσιμους μέντορες απ’ όλο τον κόσμο σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Τα θέματα
Τα θέματα των ομαδικών συνεδριών αφορούν την απασχόληση και καριέρες σε ΕΕ, ΥΠΕΞ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, τις ευκαιρίες εργασίας στην πράσινη οικονομία και την ενεργειακή μετάβαση και πώς το Metaverse διαταράσσει την επιχειρηματική κουλτούρα με έμφαση την ατζέντα 2030 του ΟΗΕ για τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.
«Η ALLILONet είναι ένα δίκτυο αλληλεγγύης που εστιάζει κυρίως στους νέους ανθρώπους, φοιτητές και σπουδαστές αλλά και στους νέους επιχειρηματίες που μπορούν να πάρουν μια στήριξη και καθοδήγηση κυρίως όταν έχουν καινοτόμες ιδέες, ώστε με τεχνογνωσία και εξειδίκευση και την κατάλληλη καθοδήγηση να σταθούν στα πόδια τους και να έχουν ένα καλό ξεκίνημα στον τομέα, τον εκπαιδευτικό, τον ακαδημαϊκό και της επιχειρηματικότητας. Είναι πολύ σημαντικό γιατί όχι μόνο εστιάζουμε να βοηθάμε τους νέους ανθρώπους που είναι οι υγιείς δυνάμεις του τόπου μας αλλά και γιατί μέσα από αυτά τα δίκτυα δημιουργείται μια αλληλεγγύη με τους Έλληνες απανταχού. Ένα δίκτυο ομογένειας που στηρίζεται σε κριτήρια ακαδημαϊκά, επιστημονικά, πολιτιστικά που είναι τα στοιχεία που συνεισφέρουν στη βιώσιμη ανάπτυξη που είναι το ζητούμενο στις μέρες μας», τόνισε σε δηλώσεις της, η Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.
Φιλοδοξία
Φιλοδοξία μάλιστα είναι να καταστεί η διοργάνωση αυτή, θεσμός για την Κέρκυρα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα να παρουσιάζονται οι επίκαιρες εξελίξεις μέσα από το υπάρχον δίκτυο σε συνεργασία με το Δήμο. Ξεχωριστή παρουσία στο εγχείρημα έχει το Ιόνιο Πανεπιστημίο, με κομβικό ρόλο να διαδραματίζει το γραφείο του στη Νέα Υόρκη για την καλύτερη υποστήριξή του.
Όπως ανέφερε ο ιδρυτής του ανεξάρτητου μη κυβερνητικού και μη κερδοσκοπικού δικτύου ALLILONnet, Άγγελος Παγκράτης, στόχος είναι η εκδήλωση αυτή να επαναλαμβάνεται στην Κέρκυρα κάθε δυο χρόνια έως το 2030 που είναι το έτος που έχει θέσει ο ΟΗΕ για τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης με τη συμβολή του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σημειώνεται ότι η ALLILONnet αριθμεί περισσότερα από 8.000 μέλη σε 70 χώρες ανά τον κόσμο.
Όσον αφορά την Ideagen, βασική αποστολή της είναι η προώθηση της επικοινωνίας και η διασύνδεση της διατομεακής συνεργασίας κορυφαίων προσωπικοτήτων, εταιρειών, ΜΚΟ και φορέων του δημοσίου τομέα.