Ο Στέλιος Πέτσας θα δει με τα μάτια του τα ΕΠΑΛ στο Μαντούκι (video)

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ζητά χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αναβάθμιση σχολικών κτιρίων

05
Οκτωβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται στις 15 Νοεμβρίου ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων.

Η Μερόπη Υδραίου, μιλώντας για τη συνάντησή της με τον υπουργό, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για το οποίο έχουν ήδη υποβληθεί προτάσεις από τον Δήμο. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται και ο φάκελλος της ανέγερσης νέου σχολικού κέντρου στο Κοντόκαλι, ένα αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας που λιμνάζει εδώ και μια δεκαετία. Σύμφωνα με τη Δήμαρχο, ο υπουργός δεσμεύθηκε να εξεταστεί ο φάκελλος κατά προτεραιτότητα.

Παράλληλα, είπε η κ. Υδραίου, ο Δήμος διεκδικεί και επιπλέον χρηματοδότηση από το ΠΕΠ του Υπουργείο Εσωτερικών για την αναβάθμιση των σχολικών δομών.
«Στόχος είναι να επισκεφθεί τα σχολικά κτίρια και ειδικά τα ΕΠΑΛ, για να διαπιστώσει ο υπουργός ιδίοις όμμασι την κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος. Είναι άλλο να το βλέπει κανείς από φωτογραφίες και άλλο να το βλέπει από κοντά» είπε η Μερόπη Υδραίου χαρακτηριστικά. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ