Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Ακόμα μια πειθαρχική δίωξη, η τρομοκρατία συνεχίζεται

ΣΥΡΙΖΑ
30 Σεπτεμβρίου 2021 / 18:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την πειθαρχική δίωξη συνδικαλιστή εργαζόμενου από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση της Ομάδας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας:

Λίγες μόλις μέρες μετά την παραίτηση του επικουρικού γυναικολόγου από το ΓΝΚ, που δεν άντεξε άλλο καθώς είχε λοιδορηθεί δημόσια από την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου και είχε τιμωρηθεί δυο φορές από το διοικητή του νοσοκομείου για απείθεια και απρεπή συμπεριφορά, αρκετό καιρό μετά τις ποινές σε διάφορους ιατρούς και άλλους εργαζόμενους χωρίς καν να προηγηθεί ΕΔΕ, έρχεται το αποκορύφωμα των πειθαρχικών διώξεων.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο είναι ο πρόεδρος εργαζομένων του ψυχιατρικού τομέα του νοσοκομείου, που είχε το «θράσος» να μιλήσει εγγράφως (με εσωτερικό υπηρεσιακό έγγραφο!) για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις μονοβάρδιες στις ψυχιατρικές δομές, ασκώντας κριτική για τον πρόχειρο σχεδιασμό λειτουργίας, μετά τα απαράδεκτα μέτρα της αναστολής εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών. 
Είναι προφανές ότι η τρομοκράτηση εργαζομένων δε μπορεί να γίνει ανεκτή, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τους εκπροσώπους, που θεσμικά έχουν ακριβώς αυτή το ρόλο: Να αποκαλύπτουν την κατάσταση που επικρατεί, επιδιώκοντας τη βελτίωση των συνθηκών για εργαζόμενους και ασθενείς.

Δε θα μας κάνει έκπληξηότι για ακόμα μια φορά η τοπική ΝΟΔΕ θα καλύψει τη διοίκηση του νοσοκομείου που έχει ξεχάσει ότι διοικεί νοσηλευτικό ίδρυμα και όχι στρατόπεδο συγκέντρωσης. Όπως και δεν μας έκανε έκπληξη και στο παρελθόν, ότι η δίωξη του Δ/τη της Χειρουργικής κλινικής βασίστηκε σε μεταχρονολογημένα έγγραφα τα οποία όχι μόνο χρησιμοποίησαν αλλά και δημοσιοποίησαν αδιάντροπα .
Από τη πλευρά μας,  δηλώνουμε ότι η συγκεκριμένη  παραπομπή σε απολογία,  για μία ακόμα φορά συνιστά ξεκάθαρη παραβίαση της ελεύθερης και απρόσκοπτης συνδικαλιστικής δράσης, αποτελώντας μια ακόμα μαύρη σελίδα στα πεπραγμένα της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Τονίζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που βιώνουν απίστευτο αυταρχισμό με αλλεπάλληλες πειθαρχικές διώξεις.

Συμπαραστεκόμαστε στον Πρόεδρο του σωματείου του ψυχιατρικού τομέα του νοσοκομείου.
Δεν υποχωρούμε. Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα και το Δημόσιος  χαρακτήρα του ΕΣΥ.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας         
Κέρκυρα 30/09/2021