Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσωρινή απόφαση δικαστηρίου: Απαγορεύεται στον Νίκο να χρησιμοποιεί το όνομα του Θεοδωράκη

Ασφαλιστικά μέτρα
30 Σεπτεμβρίου 2021 / 12:09

Η αίτηση των ασφαλιστικών θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου.

ΑΘΗΝΑ. Με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα από το Πρωτοδικείο, απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα Μίκης Θοδωράκης με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του.

Την Τετάρτη η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, εναντίον του.
 
Η κ. Θεοδωράκη δηλώνει στην αίτησή της πως «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας» του πατέρα της κι ότι είναι «ξένο απολύτως υφ’ οιανδήποτε άποψη σώμα προς τον πατέρα μου και οικογένειά μου» και άτομο «παντελώς άγνωστο στην οικογένειά μου».
 
Νίκος: Είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη
 
Από την πλευρά του, και σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές πολλών ιστοσελίδων (in, πρώτο θέμα κ.α.) προσερχόμενος στο δικαστήριο ο Νίκος Θεοδωράκης επανέλαβε πως είναι γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και, προκειμένου να το αποδείξει, θα ζητήσει τη διενέργεια τεστ DNA.
 
«Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα, με τεστ DNA με τα παιδιά, για να αποδειχτεί ότι είμαι γιος του. Υιοθέτησα το όνομα αισθανόμενος την ανάγκη να έρθω κοντά στις ρίζες μου» υποστήριξε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ο Μίκης Θεοδωράκης με είχε αποδεχτεί, δεν με αμφισβήτησε ποτέ».

CNN.gr