Πέρασε και την Καλαμαριά, 2-1 στην παράταση, η ΑΕ Λευκίμμης

Πέρασε και την Καλαμαριά, 2-1 στην παράταση, η ΑΕ Λευκίμμης

Στο τέλος της αναμέτρησης στην Ανατολή, οι εκδρομείς αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές που έσπευσαν απέναντί τους για το καθιερωμένο όλε - όλε. ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ IOANNINA TV που μετέδωσε απευθείας το ματς σε περιγραφή Ματούλας Ανδριώτη & Π. Σιούλη.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Με δυο γκολ του Τσεβανέδη στο πρώτο μισό της παράτασης, η ΑΕ Λευκίμμης υπέταξε τον Απόλλωνα Πόντου (σ.σ. άλλοτε Καλαμαριάς) με 2-1 στην τρίτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

26
Σεπτεμβρίου / 2021

Είχε προηγηθεί ο Απόλλωνας επίσης στο πρώτο μισό της παράτασης σε μια αναμπουμπούλα στην εστία της ΑΕΛ, που κατέληξε στα δίχτυα. Ο επόπτης έμεινε στη θέση του υποδεικνύοντας τον σκόρερ σε θέση οφσάιτ, όμως ο διαιτητής πήρε πάνω του τη φάση και κατακύρωσε το γκολ, με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η ΑΕΛ στάθηκε πολύ καλά σε όλη τη διάρκεια του ματς, που σε γενικές γραμμές κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, αν και μια κατηγορία πιο κάτω ήταν καλύτερη από τον Απόλλωνα, αλλά το ματς τελείωσε χωρίς σκορ. 
Στην παράταση η ομάδα της Καλαμαριάς προηγήθηκε στο 96΄ με τον Σαντούρα, αλλά ο τεράστιος αυτός σκόρερ που λέγεται Βαγγέλης Τσέβανέδης στο 101΄ έφερε το ματς στα ίσια, με πέναλτι (το κέρδισε ο Κυπτίου από τον τερματοφύλακα Πολίτη) και στο 104΄ με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1. 

Τα κερκυραϊκά γκολ της ανατροπής και της πρόκρισης
 


Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι κι ο Τσεβανέδης έφερε το ματς στα ίσια.
 
Μετά τρία λεπτά, ο ίδιος παίκτης με πλασέ μέσα από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα, τα δικά του και της Λευκίμμης, στέλνοντάς την στην συνέχεια του θεσμού.
 
Εκθέτοντας έτσι ακόμα περισσότερο τους Κερκυραίους αθλητικούς παράγοντες του ΕΑΚΚ και όχι μόνον, που υποχρεώνουν την ομάδα της Λευκίμμης να παίζει σε ουδέτερη έδρα τα «εντός» παιχνίδια, λόγω της παντελούς έλλειψης τερέν με φυσικό χόρτο στη δοξασμένη κατά τα άλλα νήσο των Φαιάκων.
 
Στο τέλος της αναμέτρησης στην Ανατολή, οι εκδρομείς αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές που έσπευσαν απέναντί τους για το καθιερωμένο όλε - όλε. 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ