Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποιοι εκλέχθηκαν στην εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο

Εργατικό Κέντρο
21 Σεπτεμβρίου 2021 / 10:27
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Την ψήφο διεκδικούν η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) και η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις κάλπες προσέρχονται το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι για να εκλέξουν νέα διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, το οποίο μέχρι πρότινος διοικούνταν από προσωρινή διοίκηση. Συνολικά στην εκλογική διαδικασία θα συμμετέχουν 101 εκλέκτορες συμπεριλαμβανομένων  και εκείνων του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Εστίασης, μετά και  την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η προσωρινή διοίκηση του ΕΚΚ κατά του Σωματείου.

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη είχε κινηθεί κατά του Σωματείου, επικαλούμενη εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και το γεγονός ότι έχουν κατατεθεί δυο αγωγές από την Ομοσπονδία Eπισιτισμού Τουρισμού κατά του συνδικάτου για παράνομες εκλογές και καταστατικό.

Υποψήφιοι

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 8 μ.μ., ενώ αμέσως μετά η Εφορευτική Επιτροπή θα προχωρήσει στην καταμέτρηση των ψήφων και την ανάδειξη όσων εκλέχτηκαν. Την ψήφο των εκλεκτόρων διεκδικούν η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) και η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων, η οποία μέχρι πρότινος διατηρούσε την πλειοψηφία της προσωρινής διοίκησης στο ΕΚΚ.

Η ΔΑΣ συμμετέχει με 48 υποψήφιους, εκ των οποίων οι 45 διεκδικούν μια θέση στο Δ.Σ και οι τρεις στην Εξελεγκτική Επιτροπή, ενώ η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων συμμετέχει με 18 υποψήφιους για το Δ.Σ και τρεις για την Εξελεγκτική Επιτροπή.

Την Δευτέρα προηγήθηκε η ανάδειξη της Εφορευτικής Επιτροπής για την διαδικασία των εκλογών. Από τους 101 εκλέκτορες ψήφισαν οι 86, με την πλειοψηφία αυτών να προέρχεται από την ΔΑΣ.

Ειδικότερα στην Εφορευτική Επιτροπή εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη η Μ. Μπάλα (56 ψήφοι), η Κ. Βάρελη (55 ψήφοι) και ο Α. Πριόβολος (54 ψήφοι), ενώ ως αναπληρωματικά μέλη οι κ. Μπούας (31 ψήφοι), Τρίκος (30 ψήφοι) και Κατσούρης (30 ψήφοι).

Σημειώνεται ότι οι εκλέκτορες για να μπορέσουν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα και κάρτα συνέδρου. 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.