Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Εργατικό Κέντρο
17 Σεπτεμβρίου 2021 / 15:34
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

«Ηταν αναμενόμενο» δήλωσε στην "Ε" ο Στ. Πελάης. «Τίποτα δεν θα σταματήσει την αλλαγή σελίδας στο Εργατικό Κέντρο, που θα περάσει στα χέρια των εργαζομένων»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απορρίφθηκαν τελικώς τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η προσωρινή διοίκηση του ΕΚΚ κατά της συμμετοχής του Συνδικάτου στις επικείμενες εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

Η προσωρινή διοίκηση του ΕΚΚ επικαλούμενη εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και το γεγονός ότι έχουν κατατεθεί δυο αγωγές από την Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού κατά του συνδικάτου για παράνομες εκλογές και καταστατικό είχε προσφύγει στα Δικαστήρια, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του Συνδικάτου, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο Σωματείου στην Κέρκυρα για την προσπάθεια αποκλεισμού του.

Η μεγάλη διαμάχη μεταξύ του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και της προσωρινής διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου "φουντώνει"  ενόψει των εκλογών για την ανάδειξης νέας διοίκησης στο ΕΚΚ με αποκορύφωμα την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε.

Συγκέντρωση και πορεία

Σήμερα το πρωί, ημέρα εκδίκασης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και στην συνέχεια έκανε πορεία που κατέληξε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο όπου γινόταν η εκδίκαση. «Κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα για να πετάξουν έξω από την διοίκηση του ΕΚΚ το μεγαλύτερο Σωματείο της Κέρκυρας αποκλείοντας νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους και η ενέργεια αυτή αποτελεί πρόκληση, καθώς επιχειρούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς υπέρ των μεγαλοεργοδοτών. Δεν ενέγραψαν από τον Γενάρη του 2020 4 σωματεία, ενώ απέκλεισαν και το Σωματείο των εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία. Επιδιώκουν τα πάντα για να μην έχουν την ανατροπή στο ΕΚΚ. Ότι και να κάνουν θα υπάρχει ταξική δύναμη», τόνισε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Σταμάτης Πελάης.

Εν μέρει εκπροσώπηση

Αναφερόμενος στην κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων ο επικεφαλής της προσωρινής Διοίκησης του ΕΚΚ Σπύρος Αργυρός δήλωσε στην «Ε» ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν σκιές που θα πλανώνται πάνω από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξης νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο. «Ζητάμε την εν μέρει εκπροσώπηση του Σωματείου με το παλιό καταστατικό, ως Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και με τους τότε αντιπροσώπους, έως ότου βγουν οι δικαστικές αποφάσεις, καθώς αν παραμείνουν έτσι χωρίς να διευθετηθεί το θέμα επηρεάζεται το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας», ανέφερε ο ίδιος.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.