Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας (vid)

Συνδικάτο
17 Σεπτεμβρίου 2021 / 11:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, έκανε το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων,

το πρωί της Παρασκευής, ημέρας εκδίκασης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η προσωρινή διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. 






Στη συνέχεια το Συνδικάτο έκανε πορεία που κατέληξε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο όπου θα γίνει η εκδίκαση.  

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει δέκτες έγκυρων πληροφοριών για μεθοδευμένη‘’προετοιμασία’’ των εκλογών του Εργατικού Κέντρου από οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες , μεγαλοεργατοπατέρες , νομικούς κύκλους και κάθε λογής μηχανισμούς της καθεστωτικής τάξης.
Δίνουν τα ρέστα τους για να μην περάσει το Εργατικό Κέντρο στους εργαζόμενους και τα ταξικά συνδικάτα.
Τρέμουν στην ιδέα ότι το παράδειγμα των ταξικών συνδικάτων , η πρωτοπόρα δράση του συνδικάτου μας, θα επεκταθεί σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων του νησιού.
Δεν είναι τυχαία η αντίδραση μεγαλοεπιχειρηματία του τουρισμού , όταν διαπίστωσε ότι το συνδικάτο διεύρυνε το πεδίο δράσης του απ τα ξενοδοχεία στον επισιτισμό και τον τουρισμό , ενώπιων κόσμου φώναξε , ‘’δεν είναι δυνατόν να υποστούμε και εμείς ότι οι ξενοδόχοι τόσα χρόνια’’!!!.
Λίγες ημέρες μετά την έκφραση της αγωνίας του, η Ομοσπονδία έστειλε δύο αγωγές στο συνδικάτο , μία για ακύρωση της τροποποίησης του καταστατικού και μία για ακύρωση των εκλογών που μόλις είχαν ψηφίσει 1756 εργαζόμενοι, έναντι 1006 την προηγούμενη τριετία.
Αυτές τις αγωγές αναμασούν τα ‘’μηρυκαστικά’’ του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού , επιχειρώντας να πετάξουν εκτός Εργατικού Κέντρου το συνδικάτο που εκπροσωπείται στην γενική συνέλευση με τους μισούς αντιπροσώπους του Εργατικού Κέντρου.
Ήδη με πρόσχημα ότι η δικαστική απόφαση διoρισμού της ληγμένης προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου , δεν ανέφερε…  τα ονόματα… των προς εγγραφή σωματείων και με μίσος έναντι των σωματείων που αγωνίζονται , αρνήθηκαν την εγγραφή των πιο μαχητικών επιχειρησιακών σωματείων της Κέρκυρας , στο CORCYRA, στο REGENSY, στο  GOLF και το Αχίλλειο. Απέκλεισαν  σωματεία που έχουν κερδίσει σημαντικές μάχες έναντι της εργοδοσίας ,(που οι εργαζόμενοι τους έχουν ανοιχτά ζητήματα εργασιακής επιβίωσης). Τα σωματεία αυτά  είχαν αιτηθεί την εγγραφή τους στο Εργατικό Κέντρο απ τον Γενάρη του 2020 , ενώ με το ίδιο μίσος για τους εργαζόμενους απέκλισαν και το Σωματείο των εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία , γιατί αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα των κλινικαρχών.
Με τον αέρα που τους δίνουν πολιτικάντηδες , επιχειρηματίες και καθεστωτικοί μηχανισμοί τα απομεινάρια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού , που εξαπάτησαν το δικαστήριο για να πετύχουν τον διορισμό τους στην προσωρινή διοίκηση , θέλουν να ανατρέψουν εντελώς τους πραγματικούς συσχετισμούς των αντιπροσώπων και να φτιάξουν ένα σώμα αντιπροσώπων προϊόν νοθείας  και εργοδοτικών παρεμβάσεων.
Απέκλεισαν ή επιχειρούν τον αποκλεισμό των πραγματικών σωματείων για να κάνουν εκλογές όπως έκαναν πάντα με ψευδεπίγραφα σωματεία και πλαστούς αντιπροσώπους.
-Τι δουλειά έχουν οι συνταξιούχοι στα όργανα του Εργατικού Κέντρου , όταν ο νόμος είναι σαφής και ομόφωνα το συνδικαλιστικό κίνημα της Χώρας σε όλες του τις βαθμίδες έχει δεχτεί ότι οι συνταξιούχοι έχουν την δική τους οργάνωση και τα δικά τους ξεχωριστά όργανα;
-Πως γίνεται ο αποθηκάριος γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ να είναι πρόεδρος και αντιπρόσωπος σωματείου επισιτισμού τουρισμού;
-Πως γίνεται οι πυροσβέστες που έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι να συνεχίζουν να εκλέγουν αντιπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο;
-Πως γίνεται ο ψευτοπρόεδρος του ΕΚΚ να κόβει και να ράβει την συμμετοχή σωματείων, ενώ ο ίδιος δεν έχει εκλεγεί αντιπρόσωπος αφού στο σωματείο του ψήφισαν παρανομα με επιστολική ψήφο;
-Πως γίνεται ‘’επιχειρησιακό ‘’ σωματείο που  στήθηκε αποδεδειγμένα από την εργοδοσία , σε επιχειρήσεις με 5 διαφορετικά ΑΦΜ κατά παράβαση του συνδικαλιστικού νόμου, για το οποίο δυο δικαστικές αποφάσεις έκριναν ότι κακώς ιδρύθηκε και κακώς εγγράφηκε στο Εργατικό Κέντρο, να ‘’κάνει εκλογές’’ με δικαστικό αντιπρόσωπο τον δικηγόρο του, να εμφανίζει 360 ψηφίσαντες και 7 αντιπροσώπους και κανείς εργαζόμενος στην επιχείρηση να μην γνωρίζει αν και πότε έγιναν εκλογές;
-Πως γίνεται σωματεία δήθεν εργαζομένων όπου η πλειοψηφία των μελών τους είναι εργολάβοι, εργοδότες και επιτηδευματίες να έχουν αντιπροσώπους στο ΕΚΚ;
-Πως γίνεται ο ψευτοταμίας του Εργατικού Κέντρου να έχει συνταξιοδοτηθεί οριστικά από την 1/5/2018, να το κρύβει εξαπατώντας το δικαστήριο και να πετυχαίνει τον διορισμό του στην διοίκηση στις 13/2/20 για να αποκλείσει σωματεία εργαζομένων στις 14/9/21;
Για τα παραπάνω και άλλα πολλά θα πρέπει να απολογηθούν και σύντομα θα απολογηθούν στους εργαζόμενους, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, εργατοπατέρες και άλλοι που ενθαρρύνουν , συντηρούν και μεθοδεύουν την αλλοίωσης της βούλησης των εργαζομένων.
Επειδή όλες οι παραπάνω και άλλες νοθείες, ο  αποκλεισμός τεσσάρων σωματείων, δεν τους φτάνει για να προσεγγίσουν την πλειοψηφία , αποφάσισαν ότι πρέπει να  επιδιώξουν με δικαστική προσφυγή τον αποκλεισμό του συνδικάτου που έχει τους μισούς αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο , ελπίζοντας ότι θα τους ‘’κάτσει ‘’ δικαστής στα μέτρα τους.
Προειδοποιούμε τους πάντες ότι παραμυθία τελείωσαν.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν το σπίτι τους το Εργατικό Κέντρο και θα το κάνουν!!!
Οι σχεδιασμοί και οι αποφάσεις των σκοτεινών σαλονιών θα μείνουν στο σκοτάδι και την καταχνιά.
Υπό το φως του ήλιου και στο ξέφωτο οι εργαζόμενοι, τα σωματεία τους και η πραγματική εκπροσώπηση τους , η γενική συνέλευση όλων των σωματείων , θα πάρει όλες τις αποφάσεις και θα εγγυηθεί γνήσιες δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.