Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αύριο εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η προσωρινή διοίκηση του ΕΚΚ

ΕΚΛΟΓΕΣ
16 Σεπτεμβρίου 2021 / 15:25

Οι μεθοδεύσεις τους θα πέσουν στο κενό επισημαίνει το Συνδικάτο Ξεν/λων, Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις μεθοδεύσεις της εργοδοτικής ομάδας του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας που επιδιώκει αποκλεισμό δεκάδων νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων του Συνδικάτου Ξεν/λων, Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού από τις επικείμενες εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου, με στόχο να διαμορφώσει συσχετισμούς υπέρ της και σε βάρος των εργαζομένων του νησιού καταγγέλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, αύριο το πρωί εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η προσωρινή διοίκηση εναντίον του Συνδικάτου καλώντας σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.


Ακολουθεί η ανακοίνωση: 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
η οργάνωση και η πάλη του καθενός από εμάς με κατεύθυνση τέτοια, που να εξυπηρετεί τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ! Σημαντικά εργαλεία για την επίτευξη του παραπάνω στόχου είναι να βρίσκονται πρωτοβάθμια Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και η ίδια η ΓΣΕΕ πραγματικά στα χέρια των εργαζομένων!

Οι συνάδελφοι που είναι οργανωμένοι και παλεύουν μέσα από τις γραμμές του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων αλλά και των άλλων Σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ., γνωρίζουν από πρώτο χέρι πώς μέσα από έναν τέτοιο αγώνα έχουμε μικρότερες ή μεγαλύτερες κατακτήσεις, ακόμα και μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Κατακτήσεις που δίνουν έστω μια μικρή ανάσα σε κάθε εργαζόμενο!

Ταυτόχρονα σωματεία, εργατικά κέντρα, η ΓΣΕΕ κ.λπ. που βρίσκονται στα χέρια των ανθρώπων της μεγαλοεργοδοσίας βάζουν πλάτη όλα αυτά τα χρόνια για να προχωρήσουν τα σχέδια των μεγάλων αφεντικών και των κυβερνήσεων, έχοντας φτάσει οι εργαζόμενοι στην σημερινή τραγική κατάσταση! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αλλά και η εργοδοτική ομάδα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Η ομάδα αυτή, όταν πριν από κάποια χρόνια αντιλήφθηκε ότι οι συσχετισμοί αλλάζουν και ότι δε θα μπορεί να συνεχίσει να κρατά δέσμιο το Εργατικό Κέντρο στα "θέλω" των μεγάλων αφεντικών, αποφάσισε να σταματήσει τις εκλογές (αυτή είναι η δημοκρατία τους) λίγο πριν χάσει αυτό το εργαλείο από τα χέρια της, λίγο δηλαδή πριν περάσει πραγματικά στα χέρια των εργαζομένων, με τις γνωστές από εκεί και πέρα εξελίξεις!

 Σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια πλήρους και ενεργητικής στήριξης των επιλογών των μεγαλοεπιχειρηματιών (τρόπος διαχείρισης της πανδημίας, καταστολή, τσάκισμα εργατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών κ.ά.) η ομάδα αυτή αποφάσισε επιτέλους να προχωρήσει σε εκλογές (πράγμα που εδώ και χρόνια ζητούν τα Σωματεία μας και που με διάφορα προσχήματα εκείνη απέρριπτε).

Επειδή, όμως και πάλι δεν της "βγαίνουν τα κουκιά", αποφάσισε να περάσει σε πιο δραστικά μέτρα. Χθες, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές η ομάδα αυτή προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του μεγαλύτερου Σωματείου του Εργατικού Κέντρου, σε βάρος του Συνδικάτου Ξεν/λων, Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού με στόχο να αποκλείσει δεκάδες νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους του Σωματείου από τις επικείμενες εκλογές, ώστε να διαμορφώσουν συσχετισμούς υπέρ των μεγαλοεργοδοτών! Ό, τι δηλαδή δε μπορούν να βάλουν στο χέρι, προσπαθούν να το αποκλείσουν, "δημοκρατικά" πάντα!

Δεν είναι τυχαίο που λίγους μήνες πριν, σε ημέρα πανεργατικής απεργίας το Συνδικάτο Ξεν/λων, Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού μηνύθηκε από την Περιφερειακή Αρχή για δρώμενο ενάντια στον νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη, που είχαν διοργανώσει τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. Στην ουσία και τότε η ίδια η μεγλοεργοδοσία, δια των αντιπροσώπων της στην Περιφέρεια, ήταν εκείνη που χτυπούσε τους εργαζόμενους για να διασφαλίσει την κερδοφορία της, τα ιερά και τα όσιά της (όπως οι ίδιοι έλεγαν). Σήμερα, πάλι η μεγαλοεργοδοσία μέσω άλλων αντιπροσώπων της, αυτήν την φορά αξιοποιώντας την εργοδοτική ομάδα του Εργατικού Κέντρου, κάνει το ίδιο προσπαθώντας να διατηρήσει στα χέρια της το εργαλείο αυτό, που αν περάσει στα χέρια των εργαζομένων, θα χάσει πολλά και αντίθετα οι εργαζόμενοι θα κερδίσουν πολλά!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
η επίθεση αυτή δεν αφορά μόνο τους εκλεγμένους συνδικαλιστές ή μόνο το Συνδικάτο Ξεν/λων, Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού. Αφορά όλους εμάς και τον καθένα ξεχωριστά. Σε τίνος τα χέρια θα βρεθεί αύριο το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας έχει να κάνει με το αν οι εργαζόμενοι του νησιού θα βρεθούμε από καλύτερη ή χειρότερη θέση για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, την ίδια μας την ζωή! Έχει να κάνει με το ίδιο το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!
Τους λέμε λοιπόν ξεκάθαρα ότι το μέλλον μας δεν τους το χαρίζουμε! Οι μεθοδεύσεις τους θα πέσουν στο κενό!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νησιού, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να κάνει υπόθεση δική του να περάσει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας πραγματικά στα χέρια των εργαζομένων! Καλούμε όλους σε συγκέντρωση την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη, ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο!