Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απολύμανση χώρων, λόγω θετικού τεστ covid-19 σε δημοτικό σύμβουλο της Βόρειας Κέρκυρας

Βόρεια Κέρκυρα
10 Σεπτεμβρίου 2021 / 16:42

Λάβρος ο Γ. Μαχειμάρης κατά της αντιπολίτευσης που ζητά συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη

ΑΧΑΡΑΒΗ.  Θετικός στον κορωνοΙό διαγνώστηκε δημοτικός σύμβουλος της Βόρειας Κέρκυρας, ο οποίος προχώρησε σε σχετική ανάρτηση στα social media. Ο δημοτικός σύμβουλος ήταν παρών στη συνεδρίαση της Τετάρτης, κάνοντας χρήση του χώρου  του παλιού δημοτικού σχολείου Αχαράβης για την τηλεδιάσκεψη. 
Ο Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης, ενημερώνοντας για τις ενέργειες της απολύμανσης, αντεπιτίθεται ταυτόχρονα σε όσους ασκούν κριτική για την διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης:

Η ανακοίνωση Μαχειμάρη

ΘΕΜΑ: Η προστασία της δημόσιας υγείας τίθεται ως κορωνίδα κάθε είδους δημόσιας πολιτικής.

Μετά την ανάρτηση δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι διαγνώστηκε θετικός στον covid 19, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας της Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 με τηλεδιάσκεψη, σήμερα το πρωί, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, ειδικό πιστοποιημένο συνεργείο προχώρησε σε σχολαστική προληπτική απολύμανση στους χώρους  που χρησιμοποιούν δυο δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης (από τις 4)  και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι  στις με τηλεδιάσκεψη συνεδριάσεις (και δη το παλιό δημοτικό σχολείο Αχαράβης).

Σημειώνουμε  πως στo πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 καταγράφτηκε άλλη μία απρέπεια και αήθης απόπειρα σπίλωσης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Παπαδάτου από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους συμβούλους με την «ύποπτη» εμμονή τους για τις δια ζώσης συνεδριάσεις. Υπέπεσαν για άλλη μια φορά σε λεκτικές αθλιότητες, προσβλητικές υπόνοιες  στο πρόσωπο ενός ατόμου σεβαστού στην κοινωνία γιατί εκείνος σεβόμενος πρωτίστως την υγεία των δημοτικών συμβούλων, των προέδρων, των εργαζομένων, των πολιτών και εφαρμόζοντας  το νόμο και τις διατάξεις των τακτικών εγκυκλίων της Πολιτείας, με τα μέτρα που αφορούν στην πρόληψη, προστασία και στην αναγκαιότητα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, πραγματοποιεί συνεδριάσεις είτε δια περιφοράς, είτε με τηλεδιάσκεψη, διαδικασίες νομιμότατες και δημοκρατικότατες που τίθενται από το νομοθέτη. Αλλά ο λαϊκισμός έχει ένα όριο, έναν έσχατο πάτο.

Κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης και αναξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία, ο κορωνοϊός και οι συνέπειές του καλπάζουν. Ακόμα δεν έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα. Η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας κινείται σ ένα πλάνο που επιδιώκει να αμβλύνει, στο μέτρο του δυνατού, τις δυσμενείς και αρνητικές επιπτώσεις του κορωνοϊού, στην κοινωνία, στους πολίτες, στους επιχειρηματίες και σε άλλους τομείς της καθημερινότητάς μας.

Εσείς, όμως, παραμένετε απαθείς, απρόθυμοι και εξαφανισμένοι από την αγωνία των συμπολιτών μας και τα στοιχήματα της επόμενης ημέρας.

Με απλά λόγια, η τοπική μας κοινωνία θέλει ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο μπροστάρη, αρωγό και συμπαραστάτη της και όχι θεατή και ουραγό των εξελίξεων…

Περιμένουμε ν αναθεωρήσετε την στάση σας και να ζητήσετε  δημόσια συγγνώμη για τις απαράδεκτες συμπεριφορές και λεκτικές αθλιότητες σας .
 
Ευχόμαστε στο δημοτικό μας σύμβουλο καλή ανάρρωση και σε όσους ήταν στον κύκλο επαφών του να κάνουν τα δέοντα για την προστασία της υγείας  των οικείων τους  και των πολιτών.