Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με πόρους του Δήμου η επέκταση ωραρίου των σχολικών καθαριστριών

Σχολικές καθαρίστριες
06 Σεπτεμβρίου 2021 / 14:21

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων συμβάλλει με ιδίους πόρους στην κάλυψη των επιπλέον ωρών εργασίας των σχολικών καθαριστριών

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας).  Σε εφαρμογή αυξημένου ωραρίου σχολικών καθαριστριών, με καταβολή δεδουλευμένων με ίδιους πόρους, προχώρησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και παράλληλα το συμφέρον των εργαζομένων.

Οι θέσεις που έχει εγκρίνει το Υπουργείο Εσωτερικών σε ό,τι αφορά τις σχολικές καθαρίστριες ανέρχονται στις 108 και σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου η απασχόληση θα πρέπει να είναι τρίωρη. Ωστόσο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, να διασφαλιστεί στο μέγιστο η υγεία των παιδιών και να διαφυλαχθούν οι μισθοί των εργαζομένων, ο Δήμος προχώρησε σε μετατροπή του ωραρίου εργασίας 74ρων καθαριστριών σε πλήρη απασχόληση (6,5 ώρες). Το ωράριο του υπολειπόμενου αριθμού καθαριστριών, είναι τρίωρης απασχόλησης ενώ βάσει της σχετικής εγκυκλίου και έγκρισης από το Υπουργείο δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον  εργαζομένων στον συγκεκριμένο τομέα πέραν των 108 θέσεων, αριθμός ο οποίος δεν ξεπεράστηκε.
         
Το επιπλέον κόστος  που αφορά στην καταβολή των δεδουλευμένων στα πλαίσια της αύξησης του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών, το οποίο καλύπτει με ίδιους πόρους ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ανέρχεται στα 384.417,25 ευρώ, βάσει και των αντίστοιχων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
         
Όπως ανέφερε η αρμόδια Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Μαρία Ζερβού, «Για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων στον τομέα της καθαριότητας χρειάζεται γενναία και μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την υπάρχουσα, από το αρμόδιο Υπουργείο. Παράλληλα θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα αύξησης του αριθμού των εργαζομένων. Εκτιμώ ότι απαιτείται τροποποίηση της σχετικής εγκυκλίου και ευελπιστούμε ότι το αίτημά μας, το οποίο είναι και πολλών άλλων Δήμων, θα ικανοποιηθεί. Ωστόσο, από την πλευρά μας κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για την κάλυψη των αναγκών με σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο εργασίας καθώς κύριο μέλημά μας είναι η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών».