Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Εργατικό Κέντρο καλούν το Σωματείο του Νοσοκομείου και η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας

ΑΔΕΔΥ
06 Σεπτεμβρίου 2021 / 09:07

Την Τρίτη 7/9 και ώρα 6:30 μ.μ. για την κατάσταση και τις εξελίξεις στην Υγεία

Την ώρα που το 4ο κύμα της πανδημίας καλπάζει, η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά δεν προχωρά σε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού. Μετατρέπει το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης  για την αναχαίτιση της πανδημίας, σε όπλο διαχωρισμού των εργαζομένων και μέσο για την ένταση της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης.
    
Ως Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας με τα σωματεία του νησιού, από την πρώτη στιγμή έχουμε ταχθεί υπέρ του καθολικού δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού.  Έχουμε απαιτήσει να υπάρξει συνεχής ολοκληρωμένη επιστημονική ενημέρωση των εργαζομένων από ειδικούς επιστήμονες και γιατρούς εργασίας στους χώρους δουλειάς. 

Εναντιωθήκαμε στο  ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων και στα ελλιπή μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για χάρη της εργοδοσίας. Ενώσαμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα για την υγεία του λαού.
    
Η κυβέρνηση με τον Ν. 4820/2021 επιβάλλει με διοικητικά μέτρα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, απειλώντας και εφαρμόζοντας  την αναστολή καθηκόντων, στέρηση μισθού, διαθεσιμότητα, ακόμα και με απολύσεις τους ανεμβολίαστους. Δεν αναγνωρίζουν ούτε το δικαίωμα της απεργίας, γυρίζοντας τον τόπο μας πίσω σε άλλες εποχές. Είναι τόση η πρεμούρα τους, που θέτουν σε αναστολή εργασίας ακόμα και εμβολιασμένους εργαζόμενους σε νοσοκομεία της χώρας, επειδή συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΠΟΕΔΗΝ και δεν καταθέτουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.
    
Τα κυβερνητικά επιτελεία αξιοποιούν προσχηματικά την  πανδημία και την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, γιατί σκοπός της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει τους μόνιμους εργαζόμενους  με  εργολαβικούς.  Ανοίγει έτσι διάπλατα η πόρτα στον ιδιωτικό τομέα να μπει  στα νοσοκομεία.  Γι’ αυτό  διαρκώς «τα ρίχνουν όλα»  στην ατομική ευθύνη.

Καλλιεργούν έτσι τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να ξεπλυθούν οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας, αλλά και οι ευθύνες για το τραγικά υποστελεχωμένο – υποχρηματοδοτημένο δημόσιο σύστημα υγείας, για την ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας του λαού.
    
Για όλα τα παραπάνω, καταγγέλουμε ως συνυπεύθυνους την κυβέρνηση, την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Ως Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας  εκτιμούμε ότι κάτω απ’ αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του τόπου μας, πρέπει να εντείνουν την κοινή αγωνιστική συσπείρωση και δράση τους. Να ορθώσουμε πλατύ κίνημα υπεράσπισης των εργασιακών και δημοκρατικών  δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων σε κάθε εργασιακό χώρο.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας,  σε συνεργασία με το Δ.Σ. του  Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας:

Διοργανώνουμε:

Πλατιά σύσκεψη - εκδήλωση σωματείων του δημόσιου & ιδιωτικού τομέα,
για την κατάσταση και τις εξελίξεις στην  Υγεία,  την  Τρίτη 7/9 και ώρα 6:30 μ.μ.  στο Εργατικό Κέντρο. 


Να διεκδικήσουμε :

- Να σταματήσουν τώρα οι εκβιασμοί και όλες οι εκδικητικές αναστολές εργασίας που επιβλήθηκαν σε υγειονομικούς και  σε εργαζόμενους σε Δημοτικές προνοιακές δομές.

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Γ.Ν. Κέρκυρας,  τα ιατρεία  (πρώην ΙΚΑ), τα περιφερειακά Κ.Υ. και τα αγροτικά ιατρεία του νησιού.

- Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και  συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

- Γενναία αύξηση  κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας και για το νοσοκομείο του νησιού μας.

- Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας.

- Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική επιστημονική ενημέρωση. Πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

- Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

- Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα  τεστ στο νοσοκομείο, στα σχολεία, στους Δήμους και σε όλους τους εργασιακούς χώρους του δημόσιου – ιδιωτικού τομέα.

Καλούμε τα σωματεία του Δημοσίου και ιδιωτικού τομεά της Κέρκυρας να ενημερώσουν τους συναδέλφους και βα συμμετέχουν τους συναδέλφους και να συμμετέχουν μαζικά στη σύσκεψη - εκδήλωση.

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας
Ο  πρόεδρος                                             
Χριστοδούλου  Βαγγέλης  

Η γραμματέας
Παγκράτη  Πόπη