Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση (και) Αλ.Αυλωνίτη για το ζήτημα των υπέρογκων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
04 Σεπτεμβρίου 2021 / 12:11

Το πρόβλημα των μεγάλων αυξήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που αναμένεται να φτάσουν μέχρι και το 50% αναδεικνύον 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ.Ερώτηση κατέθεσαν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με πρωτοβουλία της Θ. Τζάκρη, βουλευτού Πέλλας και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη, με την οποία αναδεικνύουν το πρόβλημα των μεγάλων αυξήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που αναμένεται να φτάσουν μέχρι και το 50% και θα επιβαρύνουν  σημαντικά τις ήδη ευάλωτες μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στη χώρα.
 
Ως ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ενός νίπτοντος τας χείρας του "επιτελικού κράτους" αποτελεί  το γεγονός ότι ο καταναλωτής είναι ουσιαστικά απροστάτευτος έναντι της αγοράς ενέργειας.

Η  κυβέρνηση μετά την αύξηση έως και 20% στη λιανική της ΔΕΗ το Σεπτέμβριο 2019 ανέχτηκε φαινόμενα αισχροκέρδειας, με αποτέλεσμα οι προμηθευτές και η ΔΕΗ να πωλούν, τον Απρίλιο του 2020, ακόμη και τέσσερις φορές πάνω από την χονδρική τιμή.