Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

ΕΛΜΕ
01 Σεπτεμβρίου 2021 / 15:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Κέρκυρας.

Η ΕΛΜΕ επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις υπηρεσιακές μεταβολές των μονίμων που έγιναν μέσα στον Αύγουστο, αφού οι τοποθετήσεις των νεοδιόριστων και οι εσωτερικές αποσπάσεις έγιναν χωρίς να ληφθούν υπόψη οι β΄ αναθέσεις, η οριστικοποίηση των τμημάτων, οι μετεγγραφές, η έγκριση των ολιγομελών τμημάτων (η οποία ακόμα εκκρεμεί).

Αυτό σημαίνει ότι με τις πρώτες αναθέσεις μαθημάτων, που θα γίνουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα υπάρχουν σίγουρα ανακατατάξεις, οι οποίες θα παρασύρουν μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές.

Η ΕΛΜΕ απαιτεί:
- Να δοθούν τώρα όλα τα κενά ανά Διεύθυνση σε όλους τους αναπληρωτές για να δηλώσουν τα σχολεία της προτίμησής τους.

- Να γίνει τώρα η β΄ φάση προσλήψεων που να καλύψει όλες τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία.

- Να γίνουν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών με πλήρη διαφάνεια και ταυτόχρονα να παρθούν μέτρα για τη διαβίωσή τους!

- Να επαναληφθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές, μετά τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και τις αναθέσεις μαθημάτων.

Ο ΣΕΠΕ

Ο Σύλλογος Εκαπιδευτικών Πρωοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρει: Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την ίδια γραμμή από την έναρξη της πανδημίας χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη διασφάλιση της λειτουργίας της δημόσιας εκπαίδευσης: ούτε μείωση του αριθμού μαθητών στο τμήμα - ούτε αύξηση και πλήρη κάλυψη όλων των σχολείων με επιπλέον καθαρίστριες και άλλο βοηθητικό προσωπικό για την πλήρη κάλυψη των σχολείων σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους. Oι  μαθητές παραμένουν 25 ανά τμήμα και δε γίνεται καμία πρόβλεψη για περαιτέρω διαχωρισμό ούτε καν στα τμήματα του ολοήμερου προγράμματος που θα συγχρωτίζονται μαθητές πολλών διαφορετικών τμημάτων ενώ διαθέσιμες αίθουσες υπάρχουν για το απογευματινό πρόγραμμα. Δεν παίρνει κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση των κενών και προβλημάτων που υπάρχουν στα παιδιά ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης τηλεκπαίδευσης και του μακροχρόνιου κλεισίματος των σχολείων. (επανακαθορισμό- μείωση της ύλης, στήριξη των πιο αδύναμων μαθητών με ενισχυμένα μέτρα αντισταθμιστικής εκπαίδευσης) 
 
Ο ΣΕΠΕ απαιτεί:

- Να παρθεί πίσω το εκδικητικό μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς και τους άλλους εργαζόμενους.Καμία  αναστολή εργασίας – απόλυση. Καμία επιβάρυνση για διεξαγωγή αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Κανένας διαχωρισμός.

- 15 παιδιά στις αίθουσες – προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες – προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων εδώ και τώρα!

- Μαζικά επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς ή κάλυψής τους από τα ασφαλιστικά ταμεία

- Πραγματική και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (γιατροί, ΜΕΘ, νοσοκομεία κλπ)
 
- Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.