Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βόρεια Κέρκυρα: Καλύφθηκαν οι τόνοι για μεταφορά στην Πάλαιρο

Μεταφορά
01 Σεπτεμβρίου 2021 / 15:18
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανανέωση της σύμβασης με τον εργολάβο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεταφέρθηκε τελικά για το μεσημέρι της Πέμπτης, λόγω έλλειψης απαρτίας, καθώς απείχε σύσσωμη η αντιπολίτευση ως ένδειξη διαμαρτυρίας, η κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόρειας Κέρκυρας που είχε προγραμματιστεί για σήμερα με μοναδικό θέμα την «Αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2021 για την μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Παλαίρου. Έγκριση της με αριθμό 26-245/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βόρειας Κέρκυρας».

Η Συνεδρίαση κρίνεται αναγκαία και κατεπείγουσα λόγω του ότι τριπλασιάστηκαν οι όγκοι απορριμμάτων την περίοδο αυτή και η αναμόρφωση αφορά τη συνέχιση της μεταφοράς στην Πάλαιρο, ενόψει του διεθνούς διαγωνισμού.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βόρειας Κέρκυρας Θεοφάνης Σκέμπρης η συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου πραγματοποιείται, ώστε να μπορέσει να ανανεωθεί η σύμβαση με τον ιδιώτη εργολάβο για την μεταφορά των τόνων σκουπιδιών που έχουν αυξηθεί σημαντικά, λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας στην περιοχή κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Διευκρίνισε δε, ότι επειδή ο προβλεπόμενος αριθμός μεταφοράς απορριμμάτων στην Πάλαιρο έχει σχεδόν καλυφθεί (ανέρχεται στους 2.470 τόνους) και καθότι ο διεθνής διαγωνισμός δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ζητείται η έγκριση του Σώματος για την ανανέωση της σύμβασης με τον ιδιώτη εργολάβο.

75-80 τόνοι σκουπιδιών

«Επειδή οι διαδικασίες του διεθνή διαγωνισμού, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, είναι χρονοβόρες και περνούν από αρκετά στάδια ο Δήμος προχωρά σε αυτή την λύση λόγω και της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Φτάσαμε τον Αύγουστο να παράγουμε 75-80 τόνους σκουπιδιών ημερησίως από 20 το χειμώνα. Η εικόνα της περιοχής ωστόσο παραμένει καθαρή και δρούμε προληπτικά ενόψει και της τουριστικής κίνησης του Σεπτεμβρίου, καθώς υπάρχουν κρατήσεις στα καταλύματα», τόνισε ο κ.Σκέμπρης επισημαίνοντας ότι η μεταφορά στην Πάλαιρο από ιδιώτη εργολάβο μέσω του λιμανιού της Λευκίμμης πραγματοποιείται από τον Ιούλιο. Όπως διευκρίνισε η υπάρχουσα εργολαβία που εκτελείται αποτελεί «γέφυρα» με τον διεθνή διαγωνισμό για την μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Ένδειξη διαμαρτυρίας

Όπως ανέφερε στην «Ε» ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πορεία προς τον Βοριά» Σωκράτης Τρύφωνας, η αντιπολίτευση απείχε σύσσωμη από την συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ το θέμα είχε μπει προς συζήτηση αρχές Αυγούστου, ωστόσο δεν συζητήθηκε τότε, λόγω διακοπής ρεύματος στην περιοχή, και παρά την διαφαινόμενη εικόνα για το πρόβλημα που θα δημιουργούνταν με τα σκουπίδια δεν εισήχθηκε εκ νέου σε καμία άλλη συνεδρίαση παρά μόνο τώρα που ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.