Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Να παραχωρηθεί το ΕΑΚΚ στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Δημήτρης Μπιάγκης
31 Αυγούστου 2021 / 16:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την υιοθέτηση της πρότασης των Αθλητικών Σωματείων της Κέρκυρας για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Ε.Α.Κ. Κέρκυρας

στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας ζητά από τους τοπικούς φορείς ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης.
Ο Βουλευτής, σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον προπονητή του ΣΕΓΑΣ κ. Νίκο Μόσχο, στο πρόσωπο του οποίου συνυπάρχει το ενδιαφέρον, η προσφορά, η γνώση και η πολυετής εμπειρία για τα θέματα του αθλητισμού, δεν θα μπορούσε, παρά να ασπαστεί πλήρως τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες για τον πολυετή μαρασμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεσή τους.

«Είναι επιτέλους ώρα, η τοπική μας κοινωνία να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει στα χέρια της τις αθλητικές εγκαταστάσεις τόσο του Εθνικού Σταδίου, όσο και του Κλειστού Γυμναστηρίου και του Κολυμβητηρίου, ώστε με ενδιαφέρον, ζήλο και επιμονή να εξέλθουμε επιτέλους από τον μαρασμό και την απαξίωση.

Το ομόθυμο αίτημα των αθλητικών σωματείων πρέπει να τύχει θετικής ανταπόκρισης, τόσο από τη δημοτική αρχή και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής και συνέχισε:

«Η Κέρκυρα δυστυχώς βιώνει έναν πολυετή μαρασμό σε αθλητικές υποδομές με το Εθνικό Στάδιο και τις λοιπές εγκαταστάσεις του να αντιμετωπίζουν τεράστια λειτουργικά προβλήματα και να μην εξυπηρετούν ουσιαστικά του αθλητές και τις ανάγκες τους.
Η Κέρκυρα των πρωταθλητών, των ολυμπιονικών, των πανελληνίων ρεκόρ, η Κέρκυρα του πολιτισμού και του αθλητισμού τα τελευταία πολλά χρόνια είναι συνεχώς στο περιθώριο.

Ζητάμε την άμεση υιοθέτηση της πρότασης των σωματείων και των φορέων του αθλητισμού από τη δημοτική αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και τη δημιουργία ενός αρραγούς μετώπου από όλους τους θεσμικούς φορείς της τοπικής μας κοινωνίας για την κατάθεση του αιτήματος της παραχώρησης στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού».