Πληθαίνουν τα ραντεβού των υγειονομικών Κερκύρας στα εμβολιαστικά

Πληθαίνουν τα ραντεβού των υγειονομικών Κερκύρας στα εμβολιαστικά

Εντύπωση προκαλείται το γεγονός ότι πολλοί επιλέγουν το mega εμβολιαστικό αντί του νοσοκομείου.

Την Τετάρτη θα ξέρουμε πόσοι θα απομακρυνθούν τελικά. Αυξάνεται η πίεση στο νοσοκομείο. Λειτουργούν και οι δυο ΜΕΛ. Εννέα εισαγωγές το Σάββατο.

28
Aυγούστου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μ’ ένα γρίφο, που σχετίζεται άμεσα με τη λειτουργία του, πορεύεται το Γενικό Νοσοκομείο στις τελευταίες ώρες του Αυγούστου. Πόσοι εκ των μελών του προσωπικού του, θα εμφανιστούν εμβολιασμένοι την 31η /8;

Σύμφωνα με διοικητικές πηγές, η τάση είναι ενθαρρυντική καθόσον όλο και περισσότεροι κλείνουν ραντεβού να εμβολιαστούν. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και κατά τα ελληνικά ειωθότα, τα ραντεβού της 31ης είναι τα περισσότερα.
Εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο που επιλέγουν το Μέγα εμβολιαστικό και όχι το νοσοκομείο ώστε να εμβολιαστούν.

Το σίγουρο είναι ότι η καθαρή εικόνα θα φανεί το πρωί της Τετάρτης, 1η Σεπτεμβρίου. Όσοι δεν έχουν βεβαίωση εμβολιασμού θα απομακρυνθούν και τότε θα προκηρυχθούν οι θέσεις τους ώστε να αντικατασταθούν. Εφόσον επιβεβαιωθεί η διαδικασία, είναι προφανές ότι θα υπάρξει χρονικό διάστημα που θα παρουσιαστούν λειτουργικές ελλείψεις. Αν και οι ίδιες διοικητικές πηγές διατείνονται πως οι αντιδράσεις πλέον εντοπίζονται ως επί το πλείστον σε εργαζόμενους Υπηρεσιών, που δεν άπτονται  των καθαρών υγειονομικών αρμοδιοτήτων.

Η κατάσταση των Μονάδων

Ανησυχητική εξακολουθεί η κατάσταση των Μονάδων. Πριν μερικές ώρες μάλιστα είχε «κτυπήσει κόκκινο» εφόσον νοσηλεύονταν σ’ αυτές 27 άτομα!
Το Σάββατο 28/8, είναι 20 νοσηλευόμενοι στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) και δυο στην Εντατική (ΜΕΘ).

Ανησυχητική επίσης είναι και η επιβεβαίωση της πανελλαδικής άλλωστε τάσης, να νοσηλεύονται όλο και συχνότερα, όλο και περισσότερα, άτομα μικρών ηλικιών, από 25 χρόνων και πάνω. Μάλιστα το Σάββατο έγιναν εννιά εισαγωγές ασθενών, που διαγνώστηκαν θετικοί και στο μεταξύ εμφάνισαν συμπτώματα που χρήζουν νοσοκομειακής αρωγής και περίθαλψης.

Στο νοσοκομείο χρησιμοποιούνται ήδη και οι δυο Μονάδες covid για την καλύτερη δυνατή κατανομή των ασθενών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ