Ποιος είναι ο συνολικός σχεδιασμός της ΠΙΝ για το Σολάρι;

Ποιος είναι ο συνολικός σχεδιασμός της ΠΙΝ για το Σολάρι;

Θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων από τη Λαϊκή Συσπείρωση:

26
Aυγούστου / 2021

Στις 24 Αυγούστου 2021 κάτοικοι και επαγγελματίες πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις με αφορμή τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προγραμματίζονται για την ευρύτερη περιοχή του Σολαρίου από την Π.Ι.Ν.

Θεωρούμε αναγκαίο την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το συνολικό σχεδιασμό του έργου στην περιοχή,  το οποίο πρέπει να στοχεύει στην ασφάλεια των πεζών, στην εύρυθμη οδική κυκλοφορία και να παίρνει υπ όψιν του την οικιστική -επαγγελματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή με την άδεια των κρατικών θεσμών, άρα τις ανάγκες κατοίκων , επαγγελματιών και διερχομένων.

Μέχρι σήμερα, τα όποια έργα πραγματοποιούνται χαρακτηρίζονται από αποσπασματικότητα, δεν εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο χωροταξικό σχεδιασμό, προσαρμόζονται στις χαμηλές χρηματοδοτήσεις των διαφόρων προγραμμάτων. Ενίοτε  χρησιμοποιούνται για προεκλογική εκστρατεία ενίοτε για εξυπηρετήσεις ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Π.χ. το έργο κατασκευής νησίδας ήταν σωστό και αναγκαίο για την αποφυγή ατυχημάτων, δεν προέβλεψε όμως την ομαλή πρόσβαση κατοίκων και επαγγελματιών, η απουσία κόμβων αναγκάζει τους οδηγούς  προκειμένου να επιστρέψουν  πίσω ,να διανύσουν όλο τον δρόμο , να μπουν στον αστικό ιστό της πόλης ,με ό, τι αυτό συνεπάγεται, κ.α.

Η αίσθησή μας είναι ότι βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Σε μια πόλη, σε ένα νησί, στην «Κέρκυρά μας», που το κυκλοφοριακό πρόβλημα χτυπάει κόκκινο και τα ουσιαστικά έργα υποδομών  απουσιάζουν.

Κάτοικοι και επαγγελματίες αναφέρουν στο Δελτίο Τύπου του συλλόγου τους (23/08/2021) συγκεκριμένα «……Θεωρούμε ότι τα κυκλοφοριακά μέτρα που σχεδιάζει να εφαρμόσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δεν πρόκειται να βελτιώσουν την υπάρχουσα κατάσταση αλλά, αντιθέτως, θα δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα σε πεζούς και εποχούμενους. Δεν θα πρέπει να λησμονεί κάνεις ότι τα δύο (2) πρώτα χιλιόμετρα της Εθνικής οδού Κέρκυρας - Παλαιοκαστρίτσας , επί της ουσίας αποτελούν προέκταση του αστικού ιστού και η εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά τις εθνικές οδούς θα είναι καταδικαστέα απολύτως για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή, χωρίς επί της ουσίας να συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών. Τουλάχιστον πενήντα επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να διακόψουν τη λειτουργία τους και διακόσιοι και πλέον εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι. Πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις κερκυραϊκών συμφερόντων , οι οποίες επί δεκαετίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή Σολάρι…….»

Ενημερώστε μας :

- αν  ήρθατε ή θα έρθετε σε επικοινωνία με τους κατοίκους και επαγγελματίες   αφού είναι οι πρώτοι που βιώνουν τις δυσκολίες της υπάρχουσας αλλά και της σχεδιαζόμενης παρέμβασης. Έχουν γνώση, πείρα ,προτάσεις ,δικαιούνται επίσης να γνωρίζουν, από τον φορέα που έχει την ευθύνη των παρεμβάσεων, εν προκειμένω την Π.Ι.Ν. το συνολικό  σχέδιο.

- αν σχεδιάζετε κατασκευή παρκινγκ στην περιοχή, αν ήρθατε σε επαφή με τη Δημοτική Αρχή Κ. Κέρκυρας για παρκινγκ, χωροταξικό σχεδιασμό, Δημοτική Συγκοινωνία κλπ.

- αν υπάρχουν, εκκρεμούν  ή σχεδιάζονται απαλλοτριώσεις

- αν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό η  δημιουργία κόμβων στην περιοχή

- αν γίνονται και με ποιο τεχνικό τρόπο οι μετρήσεις της επιτροπής , ποια είναι τα μέλη της επιτροπής

- για το συνολικό έργο, τα προβλήματα που προκύπτουν και τις λύσεις που προτείνονται και τη χρηματοδότησή του .
 
Πέρα από τη σημερινή Ε.Η.Δ. ενημέρωση που ζητάμε,  θεωρούμε αναγκαία την ολοκληρωμένη  συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρουσία των φορέων των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να γίνονται πειράματα στην πλάτη των κατοίκων, των επαγγελματιών και των διερχομένων οδηγών και πεζών. Η συνεργασία τους, την οποία ζητάτε στις δηλώσεις σας, προϋποθέτει την πλήρη ενημέρωσή τους και αυτό αποτελεί ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής.
 
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Μ.