Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σολάρι - Έκλεισε ο δρόμος (video)

Σολάρι
24 Αυγούστου 2021 / 11:09
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών - Κατοίκων της περιοχής δεν συμφώνησε να γίνει κλείσιμο του δρόμου, ωστόσο αρκετοί επαγγελματίες το έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, μπλοκάροντας την κίνηση για λίγη ώρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουν ξεσηκωθεί οι επαγγελματίες στο Σολάρι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης, στην περιοχή, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους για την απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να εφαρμόσει την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο ρεύμα της κατεύθυνσης προς κέντρο. 

Το πλάνο του Συλλόγου Επαγγελματιών - Κατοίκων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ήταν να συγκεντρωθούν στην άκρη και στο διάζωμα της οδού, χωρίς να εμποδίσουν τη ροή των οχημάτων.



Ωστόσο, αρκετοί επαγγελματίες προχώρησαν με δική τους πρωτοβουλία σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου για λίγα λεπτά. Μάλιστα εκπρόσωπος του Συλλόγου θέλησε να υπογραμμίσει ότι ο αποκλεισμός δεν ήταν δική τους απόφαση. 



Ο λόγος που όλοι οι επαγγελματίες έχουν ξεσηκωθεί είναι ότι η απόφαση να απαγορευτεί η στάθμευση, θα τους αποκόψει από την πελατεία τους, καθώς δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθεί από τα καταστήματά τους. Ζητούν από την Περιφέρεια να αποχαρακτηριστεί ο δρόμος από Εθνική Οδός και να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα και όχι αποσπασματικά το ζήτημα της βεβαρυμένης κυκλοφορίας. 

Ο Σύλλογος, έχει συναντηθεί τις τελευταίες μέρες με πλήθος πολιτικών και παραγωγικών φορέων, προκειμένου να γνωστοποιήσει τα προβλήματά του στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαιτέρως στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στη διαχείριση της οποίος βρίσκεται η Εθνική Οδός Παλαιοκαστρίτσας. 

Το "παρών" στη συγκέντρωση έδωσε και η Αλεξάνδρα Μπαλού, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων.



Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί και κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στην περιοχή δεν υπήρχε παρουσία Τροχαίας. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.