Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες αγορές στη Βόρεια Κέρκυρα με τη βρετανική τουριστική κρίση

Βρετανία
17 Αυγούστου 2021 / 16:04
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Με καλές προδιαγραφές ο Αύγουστος. Στο 90% η πληρότητα στα ξενοδοχεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με το «δεξί» μπήκε ο Αύγουστος στην Βόρεια Κέρκυρα, όπου η τουριστική κίνηση όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν στο ναδίρ, ελλείψει των Βρετανών επισκεπτών, ωστόσο το τοπίο που διαμορφώθηκε έβαλε στο παιχνίδι άλλες αγορές.

Σύμφωνα με τουριστικούς φορείς και επαγγελματίες η κίνηση από αρχές του μήνα εξελίσσεται ιδιαίτερα ικανοποιητικά, ενώ εξίσου καλές προδιαγραφές υπάρχουν και για τον Σεπτέμβριο.

Η έντονη απουσία της βρετανικής αγοράς όλο το προηγούμενο διάστημα ,για πρώτη φορά στα χρονικά, στοίχισε «ακριβά» στην περιοχή που παραδοσιακά δουλεύει κυρίως με Άγγλους. Ωστόσο η εξέλιξη αυτή αναδιαμόρφωσε το χάρτη των επισκεπτών σε ορισμένες περιοχές, όπως είναι το Σιδάρι και η Ρόδα βάζοντας στο παιχνίδι νέες αγορές, όπως την Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Τσεχία, το Ισραήλ και την Γαλλία.

«Τις τελευταίες 15 ημέρες έχουμε περισσότερο κόσμο στην περιοχή. Πλέον δεν έχουμε μόνο Βρετανούς τουρίστες αλλά και Ρουμάνους, Πολωνούς και Ούγγρους. Οι Βρετανοί βέβαια πάντα είναι πρώτοι. Στο Σιδάρι δυστυχώς η τουριστική κίνηση άργησε να ξεκινήσει», ανέφερε ο κ. Γιάννης Κούφαλης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου και επιχείρησης εστίασης στο Σιδάρι.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπη Βούλγαρη περιοχές που βασίζονταν στον αγγλικό τουρισμό, όπως το Σιδάρι και ο Κάβος είχαν ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν σοβαρές δυσκολίες τον προηγούμενο μήνα. «Από την στιγμή που ξεκίνησε η βρετανική αγορά, πήρε και πάλι τα σκήπτρα και ο Αύγουστος πάει πολύ καλά σε αυτές τις περιοχές», σχολίασε ο ίδιος.

Η πληρότητα

Σύμφωνα με επαγγελματίες η πληρότητα στα ξενοδοχεία αγγίζει αυτή τη στιγμή το 90%, ωστόσο στα ενοικιαζόμενα η κίνηση είναι μικρότερη. Όπως υποστηρίζουν , ενώ τον Ιούλιο υπήρχε ανησυχία και προβληματισμός ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος έχουν καλές προδιαγραφές.

Ειδικότερα ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η κίνηση στον Άγιο Γεώργιο, τον Αρίλλα και τον Άγιο Στέφανο, όπου παραδοσιακά δουλεύουν με τους Κεντροευρωπαίους (Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία), ενώ στη Ρόδα ο δείκτης επισκεψιμότητας είναι θετικός αλλά και στην Αχαράβη, παρόλο που δεν άνοιξε φέτος γνωστό μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.