Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σειρά βανδαλισμών καταγγέλλει ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας (photos)

ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ
16 Αυγούστου 2024 / 10:41
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο δήμος θα ακολουθήσει την νομική οδό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σειρά βανδαλισμών σε σχολεία και το ΚΕΠ στην Αχαράβη που έγιναν τις τελευταίες δέκα ημέρες καταγγέλλει ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 5 Αυγούστου, άγνωστοι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στις σχολικές μονάδες 1ο Σχολικό κέντρο Θιναλίων και Γυμνάσιο Θιναλίων. Ειδικότερα:

Άγνωστοι έβαλαν στο στόχαστρο τα πορτόνια, την κεντρική καγκελόπορτα του σχολείου, πόρτες, τα γραφεία των δ/ντων, υλικοτεχνικό εξοπλισμό  και το αρχείο των δυο σχολικών μονάδων, ενώ αφαίρεσαν 5 τάμπλετ από το 1ο Σχολικό Κέντρο Θιναλίων.

Επιπλέον, στο στόχαστρο των δραστών βρέθηκε και το ΚΕΠ στην Αχαράβη. Οι δράστες, μπήκαν στο χώρο παραβιάζοντας παράθυρο. Η παραβίαση και ο βανδαλισμός  διαπιστώθηκαν  την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024, μετά την αργία της εορτής της Παναγίας.

Όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς και τις παραβατικές συμπεριφορές απέναντι στη δημόσια –δημοτική περιουσία, στην κοινωνία μας. Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας  προχωρά με τη νομική οδό, για τους αγνώστους που διαπράττουν πράξεις καταστροφής.» 

ΦΩΤΟ@ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.