ΕΛΠΕ: Σταματούν οι έρευνες υδρογονανθράκων στην Δυτική Ελλάδα

ΕΛΠΕ: Σταματούν οι έρευνες υδρογονανθράκων στην Δυτική Ελλάδα

Επιστρέφονται στο ελληνικό δημόσιο οι χερσαίες παραχωρήσεις «Αρτα-Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπονννησος»

14
Aυγούστου / 2021

ΑΘΗΝΑ. Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΑ) σταματούν τα ερευνητικά προγράμματα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ο όμιλος ενημέρωσε την Ελληνική διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε.) για την πρόθεσή της να μην προχωρήσει σε περαιτέρω εργασίες για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις «Άρτα – Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος».
 
Αυτό, εκτός των άλλων, σημαίνει ότι τα δικαιώματα Ερευνας και Παραγωγής υδρογονανθράκων που είχαν παραχωρηθεί στις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου, ύστερα από σχετική διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, επιστρέφουν εκ νέου στο ελληνικό δημόσιο.
Πλέον, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, ο όμιλος εστιάζει τις προσπάθειές του στον εντοπισμό βιώσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές που έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του. Προς την κατεύθυνση αυτή, συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο εξεύρεσης αξιόπιστων συνεταίρων που διαθέτουν διεθνές κύρος, τεχνογνωσία, εγνωσμένη εμπειρία, καθώς και την απαιτούμενη οικονομική ευρωστία για να συνεισφέρουν στο εγχείρημα».
 
ΠΗΓΗ: imerisia.gr