Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Αλ.Αυλωνίτη με Σύλλογο Εργαζομένων του Αχιλλείου

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
14 Αυγούστου 2021 / 09:43

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του μουσείου κατά την διάρκεια εκτέλεσης των επισκευαστικών τεχνικών εργασιών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων του Αχιλλείου, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του μουσείου κατά την διάρκεια εκτέλεσης των επισκευαστικών τεχνικών εργασιών  καθώς και η προστασία του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων κατά την διάρκεια των εργασιών αυτών. 
 
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι είναι ορατός ο κίνδυνος το Αχίλλειο να κλείσει τις πόρτες του προς του επισκέπτες κατά την διάρκεια των εργασιών. Τούτο θα δημιουργήσει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις : 1) Στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων με κίνδυνο μακροχρόνιας αναστολής της εργασίας τους και πιθανώς απολύσεων 2)   Στην απρόσκοπτη πώληση στο πακέτο των διακοπών και  της επίσκεψης  στο μουσείο  3) Θα  προκαλούσε τεράστια ανασφάλεια στην τοπική κοινότητα  Γαστουρίου και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.
 
Τέλος συμφώνησαν να συνεργαστούν έτσι ώστε να μη συμβούν τα παραπάνω.