Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπ.Βλαχόπουλος: Απαξίωση των ΕΛΤΑ Παξών

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ
13 Αυγούστου 2021 / 13:19

Από τον περασμένο Φλεβάρη έχει συνταξιοδοτηθεί ο ένας από τους τρεις υπαλλήλους που εργάζονταν, ενώ παράλληλα έχει διακοπεί η σύμβαση της εταιρείας που μετέφερε τα δέματα από και προς το πλοίο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πλήρη απαξίωση από την κυβέρνηση τόσο της υπηρεσίας όσο και των δύο υπαλλήλων που έχουν μείνει και εξυπηρετούν τον κόσμο στα ΕΛΤΑ Παξών καταγγέλει ο Σπύρος Βλαχόπουλος.

Όπως επισημαίνει από τον περασμένο Φλεβάρη έχει συνταξιοδοτηθεί ο ένας από τους τρεις υπαλλήλους που εργάζονταν, ενώ παράλληλα έχει διακοπεί η σύμβαση της εταιρείας που μετέφερε τα δέματα από και προς το πλοίο με αποτέλεσμα οι δυο υπάλληλοι να έχουν και την ευθύνη της μεταφοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του:
Οι ημερήσιες συναλλαγές θυρίδας έχουν επίσης αυξηθεί κατά πολύ. (2019:40-50 συναλλαγές, 2020:50-60 συναλλαγές, 2021:60-70). Η υπηρεσία Πόρτα-Πόρτα έχει καθημερινά 90-110 δεματάκια να διεκπεραιώσει. Στη θυρίδα υπάρχει μόνο ένα άτομο με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ουρά πολιτών για να εξυπηρετηθούν.

Ωστόσο η υπομονή των δύο υπαλλήλων, η ευγένεια και η υπευθυνότητα σε εκπλήσσουν.

Όλα αυτά τα διαπίστωσα μετά από κάποιες συναλλαγές που έπρεπε να πραγματοποιήσω και ενώ παρακολουθούσα τους δυο υπαλλήλους να εργάζονται.
Δυστυχώς η απαξίωση από την κυβέρνηση μια υπηρεσίας σημαντικής για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανάπτυξη του νησιού είναι κανόνας.

Αντί να στελεχώσουν τα ΕΛΤΑ των Παξών με περισσότερο προσωπικό για την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επαγγελματιών του νησιού, τα αφήνουν στο έλεος. Προφανώς η απαξίωση είναι συνειδητή για να ακολουθήσει το κλείσιμο.

Τα τελευταία χρόνια το νησί των Παξών βρίσκεται σε μια ανοδική οικονομική ανάπτυξη. Ακόμη και την περίοδο της κρίσης οι Παξοί σε επίπεδο περιφέρειας συνεισέφεραν τα μέγιστα στον οικονομικό προϋπολογισμό λόγω της οικονομικής δραστηριότητας που δεν μειώθηκε.

Τέτοια προβλήματα όμως όπως αυτό της αναβάθμισης των ΕΛΤΑ δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ευχολόγια, με εθιμοτυπικές επισκέψεις, κομματικών στελεχών, περιφερειαρχών, βουλευτών, πολιτευτών ούτε με επικοινωνιακά τερτίπια. Χρειάζονται απλές και συγκεκριμένες ενέργειες- πρωτοβουλίες.

Η κυρία Περιφερειάρχης που επισκέφτηκε πρόσφατα το νησί θα πάρει άραγε κάποια πρωτοβουλία γι' αυτό το θέμα;
Η δημοτική αρχή επίσης δεν θα πρέπει να διεκδικήσει τα αυτονόητα;
 
ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ