Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τιμητική διάκριση για τον ΚοιΣΠΕ Κέρκυρας στη Σύνοδο Κορυφής του ΠΟΥ

ΚΟΙΣΠΕ
07 Αυγούστου 2021 / 11:24

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Κέρκυρας αποτελεί ένα καινοτόμο παράδειγμα επιτυχημένης εφαρμογής πρακτικών κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Τιμητική Διάκριση με την συμμετοχή του Κοι.Σ.Π.Ε Κέρκυρας, στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής, η οποία διεξήχθη στην Αθήνα, από τον Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) με συμμετοχή 53 κρατών μελών, με θέμα τη βελτίωση της Ψυχικής Υγείας εν μέσω της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη».

Στα τέλη Ιουλίου 2021, διεξήχθη στην Αθήνα η Σύνοδος Κορυφής με κύρια ατζέντα την ψυχική υγεία στην Ευρώπη, εν μέσω της πανδημίας Covid-19, η οποία διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) Ευρώπης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Στα πλαίσια της  Συνόδου εκπρόσωποι από 53 κράτη μέλη του ΠΟΥ υπέγραψαν την « Διακήρυξη των Αθηνών»   για την ψυχική υγεία. 



Στη Σύνοδο συμμετείχε ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Κέρκυρας «Νέοι Ορίζοντες» με την Πρόεδρο του Δ.Σ. και εργαζόμενη του ΚοιΣΠΕ, όπου κατέθεσαν την εμπειρία τους για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την εργασιακή αποκατάσταση, μέσα από την υποστηριζόμενη εργασία.

Ειδικότερα, στην έναρξη της Συνόδου, η εργαζόμενη του ΚοιΣΠΕ συμμετείχε στο πάνελ με τον  Πρωθυπουργό κ. Κυρ. Μητσοτάκη, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Σχοινά και τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ Ευρώπης, κ. Hans Kluge Jr., συνυπογράφοντας την Διακήρυξη Κορυφής των Αθηνών για την Ψυχική Υγεία στην Ευρώπη, εμπνέοντας  με τα λόγια της:  «Όταν συμβάλλουμε στις ζωές των ασθενών, οι ασθενείς συμβάλλουν πίσω σε εμάς».



Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Κέρκυρας αποτελεί ένα καινοτόμο παράδειγμα επιτυχημένης εφαρμογής πρακτικών κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη και αποτελεί την μεγαλύτερη Κοινωνική Επιχείρηση στην Ελλάδα και μέσα από τις Κοινωνικές Δράσεις του  υποστηρίζει καθημερινά άμεσα & έμμεσα περισσότερους από 430 ωφελούμενους, άτομα που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Κέρκυρας αποτελεί ουσιώδες εργαλείο κοινωνικής πολιτικής και ποιοτικό μοχλό για την ολοκλήρωση του δικτύου υποστηρικτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και αποτελεί τον βασικό άξονα της διαδικασίας αποκατάστασης που οδηγεί στην πλήρη εργασιακή και κοινωνική ένταξη των  Κοινωνικά Ευάλωτων Ομάδων.