Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της ΕΠΣ Κέρκυρας

ΕΠΟ
04 Αυγούστου 2021 / 17:11
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΚ στις 28/6/2021 να αναβάλλει τις εκλογές που είχαν οριστεί για 30/6 έφερε την αντίδραση της αντιπολίτευσης

η οποία προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ και αφού θεώρησε ότι κακώς έγινε η αναβολή, ζήτησε τον ορισμό προσωρινής διοίκησης η οποία θα οδηγούσε την Ένωση σε εκλογές. Ίδια περίπτωση και στην ΕΠΣ Σερρών, με την προσφυγή των δυο Ενώσεων να συζητείται δυο εβδομάδες πριν αλλά μόλις την Τρίτη 3/8 βγήκε η απόφαση, καθώς είχαν ζητήσει από τις διοικήσεις των δυο ενώσεων χρόνο για κατάθεση επιπλέον εγγράφων και αυτό καθυστέρησε τη διαδικασία.

Η διοίκηση εκμεταλλευόμενη διάταξη από 11/6/2021 του Λ. Αυγενάκη που  έδινε τη δυνατότητα στα Δ.Σ. των ΕΠΣ που δεν είχαν κάνει εκλογές να μείνουν στη θέση τους ως 31/10/2021 προτίμησε να τις αναβάλει, επικαλούμενη αίτημα ομάδων που δεν είχαν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ και δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, για να πάρουν εν τω μεταξύ την αναγνώριση και να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Έτσι το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ αποφάσισε: «Απέρριψε κατά πλειοψηφία την αίτηση-προσφυγή των Ιωάννη Βλαχόπουλου (υποψηφίου Προέδρου της ΕΠΣ Κέρκυρας), Γεράσιμου Κουλούρη (μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Κέρκυρας) και του αθλητικού σωματείου Γυμναστική Ένωση Θιναλίων κατά της ΕΠΣ Κέρκυρας».

Ήταν μια απόφαση που δεν θα άλλαζε και πολύ την τωρινή κατάσταση, αφού και προσωρινή διοίκηση να οριζόταν, οι εκλογές θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν ως το τέλος Οκτωβρίου, άλλωστε η νυν διοίκηση, δεν μπορεί να είναι στη θέση της μετά από τις 31/10. Βέβαια ακούστηκαν και ειπώθηκαν πολλά, θα μείνουμε στο ότι μόνο η ΕΠΣ Κέρκυρας και η αντίστοιχη των Σερρών είναι οι μόνες που ανέβαλαν εκλογές.

Να σημειώσουμε ότι ήδη στο μητρώο της ΓΓΑ οι ομάδες που επίσημα έχουν πάρει την αναγνώριση και έχουν γραφτεί, είναι τουλάχιστον 22 σήμερα και ως τις εκλογές λογικά θα είναι σχεδόν όλες.

Πέραν αυτού η συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Θ. Ζαγοράκη και αντιπροσωπείας, στο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας Γεραπετρίτη και το αίτημα να μην ισχύει η διάταξη που απαγορεύει στις εν ενεργεία ομάδες να μετέχουν σε εκλογές και Γ.Σ. και να ισχύσει το καταστατικό της ΕΠΟ, πιθανόν μέσα στον Αύγουστο να λυθεί και όλα να πάρουν έναν διαφορετικό δρόμο. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια