Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κρίκετ: Πρωταθλητές οι Λέοντες στο Indoor Νέων - Ανδρών

Πρωτάθλημα κρίκετ
03 Αυγούστου 2021 / 17:40
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ότι φτάσαμε Αύγουστο για να ανδειχτεί πρωταθλητής στην κατηγορία indoor στο κρίκετ, απλά δείχνει την «κακομοιριά»

και την έλλειψη αθλητικών υποδομών στο νησί, κάτι που δεν μπορούμε και πάλι να το ρίξουμε στον κορονοϊό. Το ζούμε τα τελευταία χρόνια, όπου με την αδυναμία να γίνει το πρωτάθλημα indoor στην Κέρκυρα στο Ναυσιθόειο, η στροφή της ΕΛΟΚ να το κάνει στο κλειστό του ΕΑΚΚ βρήκε κλειστές πόρτες ως τα μέσα Απριλίου καθώς δεν υπήρχαν ημερομηνίες και ώρες να δοθεί και στο κρίκετ. Με ένα δεύτερο λειτουργικό κλειστό στην Κέρκυρα όλα θα ήταν διαφορετικά.
 
Στην Αθήνα έγινε η τελική φάση του Πρωταθλήματος Κλειστού Χώρου Νέων - Ανδρών στο Δημοτικό Γήπεδο Χαλανδρίου το Σάββατο 31 Ιουλίου. Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν ο Άτλας και οι Λέοντες από την Κέρκυρα και από την Αθήνα ο Δίας Χαλανδρίου. Οι Λέοντες, στον πρώτο αγώνα επικράτησαν του Άτλαντα, στη συνέχεια ο Δίας νίκησε τον Άτλαντα και στον τελικό αναμετρήθηκαν ο Δίας με τους Λέοντες.

Ο τελικός προμηνύονταν συναρπαστικός και εξαιρετικά αμφίρροπος, καθώς στις τάξεις του Δία υπήρχαν δύο εξαιρετικοί Πακιστανοί παίκτες. Το μελετημένο, όμως, παιχνίδι των Λεόντων, που  σχεδίασε ο εκτελών χρέη προπονητή Λ. Γούστης, λόγω της αδυναμίας του προπονητή Όθωνα Νικήτα να ταξιδέψει στην Αθήνα, εξουδετέρωσε το μεγάλο ατού των αντιπάλων και η νίκη δεν άργησε να έρθει.

Με τη λήξη του τελικού ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί, συνεχίστηκαν κατά την απονομή του κυπέλλου από τον Πρόεδρο της ΕΛ.Ο.Κ. Κυριακό Κατσώρα και κορυφώθηκαν κατά την επιστροφή στην Κέρκυρα, όπου στο λιμάνι περίμεναν την αποστολή το Δ.Σ. της ομάδας, γονείς και συναθλητές των παικτών και ο προπονητής τους Ο. Νικήτας. Όταν μάλιστα οι αθλητές παρέδωσαν το κύπελλο στον Αντιπρόεδρο Α. Χαλικιά, ανοίχτηκαν σαμπάνιες, το κύπελλο μετατράπηκε σε ποτήρι σαμπάνιας, και όλοι μαζί τραγούδησαν το τραγούδι των Φατμέ “Πρωταθλητές”.


 
Οι Λέοντες βαδίζουν στο 15ο έτος λειτουργίας τους και φέτος πήραν τον πρώτο τους τίτλο, αφού αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος στο indoor cricket στη κατηγορία νέων ανδρών. Έχουν ακόμη να επιδείξουν μια 3η θέση το 2018 στο πρωτάθλημα εφήβων indoor και μια 3η θέση το 2020 στην κατηγορία ανδρών στο indoor.

Ο Λάκης Γούστης είναι ο πρόεδρος του συλλόγου, ένας άνθρωπος που μεγάλωσε με το κρίκετ, σαν αθλητής και των εθνικών ομάδων, με τον γιο του Σπύρο να φτάνει ως και την Αυστραλία και να αγωνίζεται εκεί και με πολύχρονη προσφορά και αγωνιστικά και διοικητικά, αφού είναι χρόνια στην Ομοσπονδία.

Να σημειώσουμε ότι το πρωτάθλημα indoor διεξάγεται σε δυο ομίλους, της Κέρκυρας και της Αθήνας, με τους πρώτους των ομίλων να πηγαίνουν τελικά. Ο Λάκης Γούστης, στους τελικούς έκανε αναγκαστικά και χρέη προπονητή, αφού ο τεχνικός της ομάδας Όθωνας Νικήτας δεν μπόρεσε να μεταβεί στην Αθήνα για τους αγώνες.   
 
Λ. Γούστης: Δεν ήταν εύκολη η κατάκτηση του τίτλου
 
Με την ευκαιρία του τίτλου ο Λ. Γούστης μας έδωσε μια μίνι συνέντευξη. Στην ερώτηση αν ήταν εύκολη υπόθεση ο τίτλος για τους Λέοντες μας είπε: «Η κατάκτηση του τίτλου δεν ήταν εύκολη γιατί οι κερκυραϊκές ομάδες (όμιλος Κέρκυρας)  ήταν ανταγωνιστικές και με παίκτες επιπέδου. Άρα η πρόκριση στα τελικά ήταν δύσκολη. Στον όμιλο των Αθηνών υπήρχε ο Δίας Χαλανδρίου, που αντιμετώπισαν στον τελικό οι Λέοντες, είχαν δυο εξαιρετικούς 20χρονους παίκτες από το Πακιστάν, των οποίων η αντιμετώπιση απαιτούσε ιδικό χειρισμό από τον προπονητή και μεγάλη συγκέντρωση από τους παίκτες».

Για τα τμήματα τα οποία καλλιεργεί ο σύλλογος του καθώς και για τους στόχους τόνισε πως «Οι Λέοντες έχουν τμήματα Α) εφήβων Β) νέων - ανδρών Γ) νέων – γυναικών. Για τους Λέοντες στα άμεσα σχέδια είναι η συμμετοχή και διάκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών εξωτερικού χώρου όπου ξεκινάει. Στο σχεδιασμό είναι η στελέχωση με νέα παιδιά στα τμήματα της ομάδας και η δημιουργία τμημάτων παμπαίδων, παίδων, παγκορασίδων και κορασίδων. Επίσης από το Δ.Σ. δίνεται έμφαση στο γυναικείο κρίκετ, καθώς η παγκόσμια τάση την οποία εμφαντικά προβάλει η I.C.C. (Παγκόσμια Ομοσπονδία) στη διάδοση του κρίκετ στις γυναίκες».

Ρωτήσαμε να μας απαντήσει σαν μέλος της διοίκησης της ΕΛΟΚ, για το πόσο επηρέασε η πανδημία το κρίκετ και μας είπε: «Στην ΕΛΟΚ βρίσκομαι πάνω από 16 χρόνια και ποτέ δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις. Τα σωματεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αναβλήθηκαν οι προπονήσεις και υπήρχε ο κίνδυνος με την επανέναρξη της δραστηριότητας το δυναμικό να έχει συρρικνωθεί επικίνδυνα. Έπρεπε η Ομοσπονδία να βρίσκεται κοντά στα σωματεία, να τα ενισχύει με κάθε τρόπο, έτσι ώστε και αυτά με τη σειρά τους να έχουν την αναγκαία επαφή με τους αθλητές, να τους κρατάει σε εγρήγορση και να είναι πνευματικά και σωματικά έτοιμοι να επανέλθουν στους αγωνιστικούς χώρους. Όλα τα αθλήματα αντιμετώπισαν προβλήματα, όμως το κρίκε, είχε ακόμη μια δυσκολία, καθώς στα οπτικά βιώματα των παιδιών είναι σχεδόν ανύπαρκτα, ακόμη και την εποχή του διαδικτύου, τα αθλητικά τους πρότυπα περιορισμένα και οι δυνατότητες άθλησης στους αγωνιστικούς χώρους της Κέρκυρας, ανύπαρκτοι. Η ΕΛΟΚ για το αύριο σχεδιάζει μεγαλύτερη ανάπτυξη του κρίκετ, τη διάδοσή του σε όλη την Ελλάδα, την ενίσχυση των γυναικείων ομάδων και τη δημιουργία νέων».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια