Ο Στέφανος Ντούσκος χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Ο Στέφανος Ντούσκος χάρισε το πρώτο μετάλλιο  στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία

30
Ιουλίου / 2021

Στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες που γίνονται στο Τόκιο, ο σκιφίστας Στέφανος Ντούσκος από τα Γιάννενα χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα και μάλιστα είναι χρυσό.

Ο Έλληνας κωπηλάτης ήταν απίστευτος, έδειξε ψυχή σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής και μετά τα μισά, όταν και βρέθηκε στην 1η θέση δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης από τους αντιπάλους του, πέρασε τη γραμμή του τελικού με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ 6:40.45. Είναι το 4ο μετάλλιο της Ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς αγώνες, το πρώτο της Χρυσό. Απέναντί του είχε τους Γκρισκόνις (Λιθουανία), Μάρτιν (Κροατία), Μπορχ (Νορβηγία),  Νίλσεν (Δανία), Βιαζόφκιν (Ρωσία).Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης είπε μετά το τέλος της κούρσας: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα. Η καλύτερη κούρσα, με βοήθησε πολύ ο καιρός. Ένιωθα πολύ καλά, ο προπονητής μου είπε να είμαι κοντά στα μετάλλια και στα 700-800 μέτρα έκανα μία αλλαγή και πέτυχε. Στα τελευταία 500 μέτρα έκανα ένα φίνις και έλεγα στον εαυτό μου… κράτα, κράτα. Στα τελευταία 100 μέτρα ήξερα πως δεν θα χάσω το χρυσό μετάλλιο. Δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν το πιστεύω! Αλήθεια... δεν το πιστεύω… Για όλους αυτούς που με βλέπουν στην Ελλάδα ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Ευχαριστώ τους γονείς μου, την κοπέλα μου, τον δις Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο, όλους τους ανθρώπους στην Ομοσπονδία και την εθνική, τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε που με βοήθησε και έφτασα εδώ που έφτασα, τον γιατρό μου και γιατρό της εθνικής Γιάννη Χρηστογιάννη και τον χορηγό μου».

Η κατάταξη  απλό σκιφ ανδρών
1. Στέφανος Ντούσκος   Ελλάδα  6:40.45
2. Κγιέτιλ Μπορτς    Νορβηγία  6:41.66
3. Νταμίρ Μαρτίν   Κροατία   6:42.58
4. Σβέρι Νίλσεν       Δανία   6:42.73
5. Αλεξάντερ Βιαζόφκιν   Ρωσία  6:49.09
6. Μιντ. Γκρισκόνις     Λιθουανία  6:57.60


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ