Σάββατο 25.07.2026 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες Κ23 η Ελένη Διαβάτη και Μηλένα Κοντού του ΝΟΒΑ

ΦΩΤΟ@ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - Τα χρυσά κορίτσια η Μηλένα Κοντού και η Ελένη Διαβάτη με τα μετάλλια. Μαζί τους ο αρχηγός της αποστολής Κώστας Παπαγιάννης
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
25 Ιουλίου 2026 / 13:13
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στον τελικό του διπλού σκιφ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23 στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας.

Tην 1η θέση κατέλαβε η Κερκυραία αθλήτρια του ΝΟΒΑ, Ελένη Διαβάτη μαζί με την Μηλένα Κοντού στον τελικό του διπλού σκιφ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23 στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας.

Οι δύο Ελληνίδες έκαναν μια άρτια κούρσα στον σημερινό τελικό μπαίνοντας από το ξεκίνημα σε θέση οδηγού, δεν έχασαν σε κανένα σημείο τον έλεγχο του αγώνα και με χρόνο 6:59.14 κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και ανέβηκαν πανάξια στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Με χρόνο 6:59.83 στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Πολωνές και με 7:00.76 το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην ομάδα των Μεμονωμένων Ουδέτερων Αθλητών.

Άξιο αναφοράς, ότι το δίδυμο Διαβάτη-Κοντού έκανε το… απόλυτο στις πρωτιές, καθώς κατετάγη 1ο τόσο στον προχθεσινό προκριματικό (7:23.85), όσο και στον χθεσινό ημιτελικό (7:01.72), ενώ σήμερα «κατέβασε» τον χρόνο του κατά περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα συγκριτικά με την επίδοση της Παρασκευής.

ΠΗΓΗ@taxydromos.gr

 

Εμφανίσεις: 831
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.