Επεκτείνει την οικονομική στήριξη σε απόρους ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

Επεκτείνει την οικονομική στήριξη σε απόρους ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

Συγκροτείται επταμελής διαπαραταξιακή επιτροπή ώστε υπάρχει η δυνατότητα επιδόματος πάνω από τα 600 ευρώ που χορηγούνται σήμερα

29
Ιουλίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την συγκρότηση  Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Οικονομικών Ενισχύσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αποφάσισε στην χθεσινή του συνεδρίαση το συλλογικό όργανο, ύστερα από εισήγηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέα Σκούπουρα.

Η εφταμελής διαπαραταξιακή Επιτροπή αποτελούμενη από 5 δημοτικούς συμβούλους και δυο αντιπροσώπους από τον Ερυθρό Σταυρό και από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Κέρκυρας  σκοπό έχει να εξετάζει αιτήματα συμπολιτών μας που χρήζουν οικονομικής στήριξης.

Όπως ανέφερε στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελιός, ο ρόλος του νέου οργάνου που συστήνεται για πρώτη φορά στο δήμο Κεντρικής Κέρκυρας  και Διαποντίων Νήσων είναι καθαρά γνωμοδοτικός στα αιτήματα που κατατίθενται, τα οποία εν συνεχεία θα κατευθύνονται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η σύσταση της Επιτροπής κρίθηκε αναγκαία, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργεί το θεσμικό πλαίσιο και να μπορεί να παρέχεται οικονομική στήριξη πέρα από τα 600 ευρώ που χορηγούνται σήμερα.

«Σε ενίσχυση όσων χρήζουν οικονομικής στήριξης αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέα Σκούπουρα η συγκρότηση της συγκεκριμένης Επιτροπής που θα εξετάζει τα στοιχεία των αιτήσεων και θα γνωμοδοτεί, ώστε να δίνεται η δυνατότητα ενίσχυσης πέραν των 600 ευρώ που ισχύει έως σήμερα», τόνισε ο κ.Παντελιός . Μέχρι σήμερα ο Δήμος έχει συνδράμει οικονομικά αρκετούς συμπολίτες μας με το ανωτέρω ποσό, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαία η χορήγηση επιπλέον οικονομικής στήριξης λόγω των αυξημένων αναγκών.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ