Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεβίωσε ο εκπαιδευτικός Μάριος Καρδόνας

Μάριος Καρδόνας
29 Ιουλίου 2021 / 12:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή ένας ξεχωριστός άνθρωπος, που προσέφερε τα μέγιστα στην Παιδεία και συνολικά στην Κέρκυρα.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, χτυπημένος από την επάρατο νόσο, άφησε την τελευταία του πνοή ο Καθηγητής Μάριος (Μαριανός) Καρδόνας, νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο του νησιού.

Ο Μάριος Καρδόνας, ήταν ο άνθρωπος που μαζί με τον Γιώργο Δρυ ίδρυσαν το πρώτο φροντιστήριο φυσικοχημείας στην Κέρκυρα «Το Άτομο». 

Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Κέρκυρας ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα. Ο ίδιος έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες μαθητές, το 99% των οποίων αργότερα σπούδασαν αρχιτέκτονες, καθηγητές, μηχανικοί ενώ μαθήτριά του προσφέρει τις υπηρεσίες της ως επικεφαλής στη NASA. Ο ίδιος, γεννημένος 15/11/1944, σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ήταν πάντα κοντά στην ψυχή των μαθητών του, καθώς μεριμνούσε πρώτα να ακούσει τους μαθητές τους συμμεριζόμενος τα προβλήματά τους. Πάντα ήταν κοντά τους, πρώτα ως άνθρωπος και ύστερα ως καθηγητής. Έτσι κατάφερνε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να κάνει τους μαθητές να αγαπήσουν την επιστήμη του. Ζεστή, προσιτή, φιγούρα, με έναν καλό λόγο για όλους. Αγάπησε τους ανθρώπους και τον αγάπησαν και εκείνοι.

Η οικογένειά του είναι συντετριμμένη με τον χαμό του. Αφήνει πίσω του, τη σύζυγό του Παναγιώτα, το γιο του Ανδρέα με τη σύζυγό του Αλιόνα και την μοναδική του εγγονή Αλιόνα.