Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αβάσταχτα τα οικονομικά της πανδημίας και στη Βρετανία

ευρώπη
25 Ιουλίου 2021 / 18:04

Η Επιτροπή Δημόσιου Λογιστικού του Ηνωμένου Βασιλείου (PAC) δήλωσε ότι το κόστος των δαπανών έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει ξεπεράσει τα 508 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προειδοποίησε ότι οι φορολογούμενοι θα μπορούσαν να αντιμετωπίζουν το κόστος για γενιές και ανέφερε ότι αναμένει από τους υπουργούς να καταρτίσουν ένα πλήρες σχέδιο ανάκαμψης αυτό το Φθινόπωρο.
 
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν αρκετές συλλήψεις στο Παρίσι, καθώς η αστυνομία αντιμετώπισε διαδηλωτές κατά του αποκλεισμού στο Παρίσι. Οι γαλλικές αρχές δήλωσαν ότι τουλάχιστον 160.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα COVID-19.
 
Κορυφαίος Γερμανός αξιωματούχος προειδοποίησε όσους επέλεξαν να μην εμβολιαστούν ότι ενδέχεται να μην επιτρέπεται η πρόσβασή τους σε εστιατόρια, άλλους δημόσιους χώρους και γήπεδα εάν τα ποσοστά μόλυνσης γίνουν πολύ υψηλά. Ο επικεφαλής του προσωπικού της Angela Merkel, Helge Braun, δήλωσε ότι το μοντέλο των μετρήσεων αναφέρεται ακόμα και σε 100.000 λοιμώξεις την ημέρα.
 
Ο νέος υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Sajid Javid δέχθηκε κριτική για ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο ζήτησε από τους ανθρώπους να εμβολιαστούν αντί να «τρέμουν» (σ.σ. cowering) τον COVID-19. Το "cower" σημαίνει να απομακρυνόμαστε με τρόμο - και η χρήση λέξης έχει προσβάλει πολλούς. Μετά την αντίδραση, ο Javid είπε, "ήταν μια κακή επιλογή λέξεων και ζητώ συγνώμη ειλικρινά."
 
Ο Ισπανός παίκτης γκολφ Jon Rahm αποχώρησε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αφού διαγνώστηκε θετικός στον ιό για δεύτερη φορά σε δύο μήνες. Ο νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη κέρδισε πρόσφατα το Όπεν των ΗΠΑ, αλλά βρέθηκε θετικός παρά το γεγονός ότι κάνει μια δόση εμβολίου.