Εντυπωσιακή η παρουσία της «Μάντζαρος» στο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Εντυπωσιακή η παρουσία της «Μάντζαρος» στο Φεστιβάλ Ναυπλίου

ΝΑΥΠΛΙΟ. Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Φιλαρμονική Μάντζαρος στην τελετή λήξης του 30ού Φεστιβάλ Ναυπλίου.

19
Ιουλίου / 2021

Η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» προσκλήθηκε φέτος στο Φεστιβάλ Ναυπλίου, το οποίο της επεφύλαξε την τιμή να «κλείσει» τις φετινές του εκδηλώσεις.

Τη συναυλία διηύθυνε ο Αρχιμουσικός Σωκράτης Άνθης, και ερμηνεύτηκαν έργα των G. Bizet, Ν. Χ. Μάντζαρου, Contran Tampe (Φιλέλληνας ξένος συνθέτης, του οποίου ερμηνεύτηκε το έργο “Nauplie”), D. Shostakovich, Jean Van der Roost, Pedro Iturralde, Leonard Bernstein, Elton John, Luis Fonsi, Quinsy Jones, Tito Puente και Νικολάου Φαρούγγια (επίτιμου Αρχιμουσικού ΦΕΜ του οποίου ερμηνεύτηκε το έργο «Αρχιπέλαγος»). 

Συμμετείχε ο σολίστ σαξόφωνο Στάθης Μαυρομάτης.

Την παρουσίαση των μουσικών έργων έκανε η σκηνοθέτιδα και ηθοποιός Ναταλία Καποδίστρια.

Εκ μέρους του Δ.Σ της Φιλαρμονικής, ο πρόεδρος Ιωάννης Τριβυζάς σημειώνει: «Με μεγάλη επιτυχία και ενώπιον ενός ενθουσιώδους κοινού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στην κεντρική και πανέμορφη Πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου, η Συναυλία του Μουσικού Σώματος της Φιλαρμονικής Εταιρίας "Μάντζαρος", με την οποία έπεσε η αυλαία του 30ου Φεστιβάλ Ναυπλίου.

Είναι βέβαιο ότι απόψε το Ναύπλιο πλημμύρισε από νότες του κερκυραϊκού πολιτισμού και μουσικής παράδοσης που μετέφερε στο Ναύπλιο η «Μαντζαρος», και η πόλη σίγουρα θα θυμάται για καιρό την αποψινή βραδιά, κατά την οποίαν καταχειροκρότησε την «Μάντζαρο» με τον πιο θερμό και ενθουσιώδη τρόπο».