Στο «κόκκινο» έβαλε η Γερμανία την Ελλάδα

Στο «κόκκινο» έβαλε η Γερμανία την Ελλάδα

Πλέον οι τουρίστες από τη Γερμανία που θα επιστρέφουν από τις διακοπές τους στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχουν κάνει προηγουμένως τεστ και να έχει βγεί αρνητικό, διαφορετικά θα μπαίνουν σε καραντίνα.

19
Ιουλίου / 2021

Η Γερμανία αναθεωρεί την πολιτική της εν μέσω του 4ου κύματος της πανδημίας, βάζοντας τώρα στο κόκκινο την Ελλάδα, την Ολλανδία αλλά και περιοχές της Δανίας.
Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η οποία επικαλείται ανακοίνωση του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, του αντίστοιχου δηλαδή ΕΟΔΥ της χώρας.

Αιτία γι' αυτή την αλλαγή, φαίνεται να είναι τα ολοένα και περισσότερα κρούσματα κορονοϊού και κυρίως η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συστήνει να αποφεύγονται ως ταξιδιωτικοί προορισμοί οι συγκεκριμένες χώρες, αλλά και οι περιοχές που αναφέρονται.

Η απόφαση αυτή συνιστά αρνητική εξέλιξη για την Κέρκυρα, όπου μέχρι στιγμής οι Γερμανοί τουρίστες είχαν την πρωτοκαθεδρία.

Να σημειωθεί πως ειδικά για τις Ολλανδία και Δανία, όποιος επιστρέφει στη Γερμανία και δεν είναι εμβολιασμένος ή δεν έχει νοσήσει, πρέπει να υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη όσοι επιστρέφουν από Πορτογαλία αλλά και Κύπρο και δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε έχουν νοσήσει, πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 5-10 ημερών.